gode tips

3-fjellsturen 2019.
3-fjellsturen 2019. Foto: Hild Fjermestad Aase

For å få best utbytte av 7-fjellsturen vil vi her presentere noen turtips på tampen av forberedelsene. Det ligger mye turglede i en god forberedelse.

Slik holder du og turfølget ditt humøret og motivasjonen på topp hele veien:


Mat og drikke

Ha med mye, god og skikkelig mat, og en drikkeflaske med vid åpning for enkel og kontaktløs påfyll. Spis heller flere små måltider underveis. Bland gjerne en hjemmelaget miks av nøtter og rosiner, det er mye rimeligere enn å kjøpe på butikken. Det blir satt opp drikkestasjoner ved Årstad VGS (Danmarksplass) og mellom Fløyen og Rundemanen. Fyller du på vann andre steder husk å sprite kranen og hendene både før og etter!  Det kan være godt med noe varmt å drikke også.

Slik bruker du appen Trimpoeng for å sjekke inn på turmålene

Alle deltagere bruker Trimpoeng-appen for å sjekke inn både ved start, på fjelltoppene og i mål. En veiledning hvordan du bruker Trimpoeng-appen finner du her.

Toaletter

Det blir satt toaletter flere steder langs løypen. Disse finner du ved start i Gravdal, ved Årstad VGS (Danmarksplass, start 4-fjellsturen); ved Montana (på veien opp/ned Ulriken) og ved Haraldsplass diakonale sykehus. I tillegg finnes det toaletter på toppen av Ulriken og Fløyen. Bruk sprit både før og etter besøket, og husk at nestemannen også ønsker å kunne bruke toaletten, så etterlat den i en god tilstand. 

Må du ta deg en avstikker mellom doene, ta med deg dopapiret/lommetørkle og ikke la det ligge i naturen! Ta med en liten plastpose til å samle det opp. Vis hensyn og ikke bruk private hager eller garasjer. Toalettene vi setter opp blir vasket flere ganger under arrangementet, så bruk heller disse.

Gnagsår

Klipp tåneglene og plastre hælen: Blå og vonde tær er en garantert gledesdreper. Ha også gnagsårplaster og sportstape tilgjengelig. Har du lett for å få gnagsår på hælen, plastre med sportstape før du begynner å gå. Eller test ut gangsårsokk (til salgs i turinformasjonen vår). Det er også lurt å ta med et par lette tursko og bytte til disse når du går på asfalt.

Delmål

«Kvikklunsjtoppen» er alltid navnet på neste topp. Ikke spar på godbitene i dag, men fordel dem utover. Sett gjerne delmål for barna slik at de opplever mestring underveis.

Godt humør

Kjenner du melkesyren må du bite det i deg. Dårlig humør smitter, men det gjør godt humør også. Dersom det oppstår kødannelser oppfordrer vi til flørting med personen nærmest deg. Det skaper sjelden dårlig stemning.

Fartskontroll

Barn skjønner ikke sine egne begrensninger. Ikke la dem løpe for fort og bli slitne i starten. Hold jevnt tempo. Deltagere som ønsker å ha større fart må vise hensyn. I år må alle også huske å holde avstand til hverandre!

Halvveis

På vei opp Ulriken kan du endelig begynne å tenke på at du har gått lenger enn du har igjen!

Sunt

Husk at å gå i ulendt terreng gir deg styrke, utholdenhet og balanse.

Hund

Hunden skal gå i bånd, vis hensyn til turgåere som vil passere, plukk opp etter den. Ta med godbiter til hunden også, pass på at hunden din får drikke nok. Vi setter ut hundeskåler med vann på Årstad og i Marken.

Med disse tipsene i bakhånd ønsker vi i Bergen og Hordaland Turlag alle en riktig god tur!

Annonse