gode tips

3-fjellsturen 2019.
3-fjellsturen 2019. Foto: Hild Fjermestad Aase

For å få best utbytte av 7-fjellsturen vil vi her presentere noen turtips på tampen av forberedelsene. Det ligger mye turglede i en god forberedelse.

Slik holder du og turfølget ditt humøret og motivasjonen på topp hele veien:


Gnagsår

Klipp tåneglene og plastre hælen: Blå og vonde tær er en garantert gledesdreper. Ha også gnagsårplaster og sportstape tilgjengelig. Har du lett for å få gnagsår på hælen, plastre med sportstape før du begynner å gå. Eller test ut gangsårsokk (til salgs i turinformasjonen vår) .

Mat og drikke

Ha med mye, god og skikkelig mat. Spis heller flere små måltider underveis. Det kan være godt med noe varmt å drikke. Bland gjerne en hjemmelaget miks av nøtter og rosiner, det er mye rimeligere enn å kjøpe på butikken.

Delmål

«Kvikklunsjtoppen» er alltid navnet på neste topp. Ikke spar på godbitene i dag, men fordel dem utover. Sett gjerne delmål for barna slik at de opplever mestring underveis.

Godt humør

Kjenner du melkesyren må du bite det i deg. Dårlig humør smitter, men det gjør godt humør også. Dersom det oppstår kødannelser oppfordrer vi til flørting med personen nærmest deg. Det skaper sjelden dårlig stemning.

Fartskontroll

Barn skjønner ikke sine egne begrensninger. Ikke la dem løpe for fort og bli slitne i starten. Hold jevnt tempo. Deltagere som ønsker å ha større fart må vise hensyn.

Halvveis

På vei opp Ulriken kan du endelig begynne å tenke på at du har gått lenger enn du har igjen!

Sunt

Husk at å gå i ulendt terreng gir deg styrke, utholdenhet og balanse.

Hund

Hunden skal gå i bånd, vis hensyn til turgåere som vil passere, plukk opp etter den. Ta med godbiter til hunden også, pass på at hunden din får drikke nok. Vi setter ut hundeskåler med vann på Årstad og i Marken.

Med disse tipsene i bakhånd ønsker vi i Bergen og Hordaland Turlag alle en riktig god tur!

Annonse