Turledersamling; Vinter

Dugnad

Fra dato
23. november 2018 kl. 16:00
Til dato
25. november 2018 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer for
Alle
Turtyper
Dugnad, Turledelse, Helgetur, Fjellski, Sommerturleder, Turledersamling, Vintertuleder
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Det ønskes velkommen til turledersamling for alle vinterturledere i Bergen og Hordaland turlag, og de av sommerturledere som tenker å ta vinterturlederkurset. Det er starten på vinteren, å hva er bedre enn å få en helg med ski på beina og gå igjennom tema som er typisk for vinterfjellet. Vi legger opp til et program som gjør at alle får utfordre seg. Vi drar til Sletterust ved Tyin for å få vinter og forhåpentligvis litt utfordrende vær. 

Oppmøtested: På Nygårdstangen ved ADO. Om du ikke kommer fra Bergen, kontakt koordinator for annet møtepunkt. Vi kjører i privatbiler som koordineres av turlederutvalget når det nærmer seg avreise. 

Oppmøtetidspunkt: Etter jobb fredag, mulig man må reise i 14-15 tiden dersom man må reise litt avgårde. 

Turbeskrivelse: Turledersamlingen for vinterturleder og sommerturleder som tenker på å ta vinterturlederkurset er tenkt som en helg der vi sammen får tid til repetisjon av elementer i vinterfjellet. Vi har fått inn instruktør som skal lose oss igjennom helgen. 

Aktuelle tema er skred, veivalg, orientering i vinterfjellet, risikovurdering, nødbivukk, 1.hjelp i vinterfjellet. 

Fredag: Vi reiser til Sletterust ved Tyin, det tar ca 4 timer å kjøre. Fra parkeringen til hyttene er det ca 350 meter å gå på ski fra bilen. Pakk i sekk. Det blir innlosjering og felles middag, før vi skal ha turplanlegging for neste dag. 

Lørdag: Felles frokost og pakking av sekk for lang dag i fjellet. Vi pakker sekk som om vi var turledere på tur i et område der man er uten dekkning og det vil ta tid å klare å komme tilbake etter hjelp dersom ulykken er ute. Vi drar på planlagt tur, det vil være ulike oppgaver vi skal trene på som er aktuelle for turledere i vinterfjellet. 

Søndag: Felles frokost og utvask. Vi skal gå en tur med innlagte oppgaver underveis. Evaluering av helgen. Vi skal være ferdig til seinest kl 17. 

Bosted: Vi har fått låne to private hytter på Sletterust. Det er senger til alle, så dere kan ta med sengetøy evt sovepose og laken, i tillegg til håndkle. Noen av sengene er 120 brede slik at det kan være greit å ha med seg større laken. Begge hytter har badstue. For de som ønsker å teste overnatting under åpen himmel eller i telt er det mulig å ta dette med for overnatting utenfor hytten. 

Mat: Felles måltider og overnatting dekkes av Bergen og Hordaland Turlag. Slik at frokost, lunsj og middag er dekket til alle dager. Hver og en tar med snacs ol. etter eget ønske. Vi kjøper inn kaffe, te, juice og melk. Solbærtoddy til tur. Annet må taes med selv. 

Hjemreise: Vi reiser fra Sletterust seinest kl 17. Vi vil være hjemme ca kl 21. 

Forbredelser: Man må påberegne noen forbredelser til turen, det kan være greit å lese gjennom kapittel 7, 11, 12 i turlederboka. I tillegg lese om 3 x 3 filtermetode som det står om i ulike skredbøker evt søk på nettet. Varsom.no har egen skredskole om man vil friske opp litt skredkunnskap. Det planlegges at hver enkel skal få en turplanleggingsoppgave til søndagen. Den sender vi på mail når det nærmer seg. 

Utstyr: Utstyr for vinterfjellet, denne turen passer best for fjellski, alle må ha med feller og skismørning, hodelykt til turbruk med ekstra batterier, sender/mottaker, spade, søkestang, liggeunderlag, vindsekk, kart over området, kompass, det utstyret du trenger som turleder for å gå en lang dagstur i høyfjellet med begrenset dagslys der du er uten dekkning og har flere timer å gå dersom det skjer noe. Sengetøy/sovepose og håndkle, som beskrevet over. Turutstyr som du vil teste ut. Om du ikke har sender/mottaker eller mangler noe utstyr gi beskjed så vi kan låne på turlaget. 

Kart: Kart over området fåes kjøpt i turlagsbutikken i Marken. Feks Nordeca 10056 Bygdin 1:50000 eller annet kart over Tyin/ Sletterust området.  

Pris: Overnatting og mat er dekket av Bergen og Hordaland turlag. Transportutgifter deler man på. De som kjører i samme bil deler på bilutgifter. 

Gradering: Krevende

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte Bergen og Hordaland turlag ved Birgithe Roald; Birgithe.Roald@dnt.no tlf: 55 33 58 22. Tur koordinator er Ingrid Hundvin tlf 959 08 889 e-post: ihundvin@yahoo.no

Turledersamling; Vinter

Det ønskes velkommen til turledersamling for alle vinterturledere i Bergen og Hordaland turlag, og de av sommerturledere som tenker å ta vinterturlederkurset. Det er starten på vinteren, å hva er bedre enn ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Ingrid Hundvin
  • Berit Reppen Lorentzen

Annonse