Ski- og hyttetur til Gullhorgabu (16-19 år)

Fellestur

Fra dato
1. februar 2019 kl. 08:00
Til dato
3. februar 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Vinter, Ungdom, Ski, Dntung, Ungdomstur, Dntungbergen, Aktivitetskort
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
513

Vi snører vår sekk og spenner våre ski, inn til Gullhorgabu med god glid. Ved fine værforhold får vi oppleve fantastisk natur i måneskinn, hyttekos og fine skiturer. 

Gullhorgabu ligger i Bergsdalen og er ei populær hytte. Den ligger vakkert til mellom Nedre Gulltjørni og Øvre Dukavatnet. Får vi en stjerneklar kveld er det faktisk helt rått. Må bare oppleves!

Aktivitetskort: På denne turen kan du bruke aktivitetskort fra Bergen kommune dersom du har fått det. Ring inn for å melde deg på turen til 55 30 48 50, eller send epost til bht@dnt.no. Løpenummer på Aktivitetskort må oppgis ved påmelding.  

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon ved billettautomatene 

Oppmøtetidspunkt: Fredag 01.februar kl. 09:30 Toget går 09.59. Vi tar lokaltoget til Myrdal og går av på Dale. Derfra leier vi inn buss til Småbrekke, hvor vi starter turen fra.

Passer for deg 16-19 år

Turleder: Andreas, tlf. 47327716 + Birk, tlf 45694214

Turbeskrivelse:

Fredag: Planleggingsdag på skolen. Vi møtes og tar toget til Dale. Vi møtes og tar toget til Dale. Videre med innleid buss. Når vi ankommer Småbrekkevatnet ( 520 moh) spenner vi på skiene og tar fatt på den herlige turen på ca. 8 km og ca. 250 høydemeter inn til hytta. Dette er en middels lang tur. Vi følger samme traseen som sommerruten, oppover Skarvagrovi, forbi Moavatnet (620 moh), videre oppover tregrensen og runder Storlitjørn (825 moh). Etter ca.6 km er vi på topppunktet Høgdi på ca. 900 moh. Herfra er det 1,5 km igjen. Vel fremme på hytta kan vi enten slappe av i hytteveggen eller inne på hytte

Lørdag: Vi spiser god frokost før vi drar ut på en dagstur på ski. Felles middag og hyttekos på kvelden. 

Søndag: Vi spiser en god frokost før vi legger kursen tilbake til Småbrekkene. Vi nyter dagen på og får en fin nedkjøring her. 

Retur: Søndag 3.februar med bussen vår fra Småbrekke kl.16.15 til Dale stasjon. Vi tar lokaltoget fra Dale til Bergen kl 17.14. Vi er fremme i Bergen kl 17.58.

Mat: Deltakerne ordner brødmat (frokost og lunsj søndag) og snacks selv. Du må også smøre deg en god matpakke til lørdag. Pålegg og middag fikser vi fra proviantlageret på hytta. Ta med varm drikke på termos til turen lørdag.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyr, så det er bra med litt plass i sekken til dette.

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her

Pris: Kr.400 for medlemmer, 700 for ikke-medlem. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, innleid buss, overnatting, middag, frokost og lunsj. Det er ikke brød på hytten, de som ønsker dette må ta det med selv. Deltakerne må selv kjøpe togbilletter.

Følg oss gjerne på instagram for flotte turbilder, og facebook for arrangementer og aktiviteter. 

Turkart: 1: 50 000 "Kvamskogen og Bergsdalen" Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Alle deltakere vil bli kontaktet i løpet av den uken vi skal dra.

Har du spørsmål før den tid tar du kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på mail bht@dnt.no eller tlf 55 30 48 50

 

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Andreas Lorentzen

Annonse