Topptur til Hurrungane (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
16. mai 2019 kl. 08:00
Til dato
19. mai 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hurrungane, Dntungbergen, Ungdomsgruppa
Arrangører
DNT ung Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT ung Sogn og Fjordane , Sogn og Fjordane Turlag
Turkode
525
Dette arrangementet er over!

Vi jager snøen og drar til fjells. Denne gangen går turen til Hurrungane. Vi satser på at solen skinner og at vi får en fantastisk utsikt. Hurrungane er en av de flotteste og mest majestetiske fjellheimene vi har i Norge. DNT ung Bergen samarbeider med Sogn og Fjordane Turlag på denne turen. 

Oppmøte: Torsdag rundt 16:00/17:00 Bergen på Nygårdstangen. Vi samkjører til Hurrungane. Ungdom fra Sogn og Fjordane kan møte på Turtagrø. Turledere tar kontakt i forkant av turen. 

Turbeskrivelse: 

Torsdag setter vi oss i bilene og kjører til Turtagrø i hjertet av sagnomsuste fjellheimen Hurrungane. Her slår vi opp lavoen og kryper godt ned i bunnen av soveposen for ein god natt søvn.

Fredag: Hipp hipp hurra for 17.mai. Vi spiser frokost og kjører sammen mot Galdhøpiggen. Vi går sammen med mange andre i 17.mai tog opp til toppen! Når vi er nede lager vi felles 17.maimiddag. 

Lørdag morgen står vi tidlig opp, spiser frokost og pakker sekkene for topptur. Hurrungane har flere alpine topper og er noe av norsk natur på sitt beste. Her finnes det 24 topper på over 2000 meter så det er mye å velge mellom.

Vi vurdere utifra forhold og velger den turen eller toppen som passer best. Noen muligheter er Store Soleibotntind(2083),  Nordre Dyrhaugstinden (2100) og Lauvontinden (1905). Store Soleibotntind følger vestryggen oppover til toppen. Rett under toppen må vi sette igjen skiene og ta det siste toppstøtet til fots. Når vi klatrer de siste av de 2083 høydemetrene til toppen åpner
det seg en vinderlig utsikt mot både Jostedalsbreen og Austanbottstindene. Heretter venter en nydelig nedkjøring før vi returnerer til lavoen og koser oss gløgg ihjel resten av kvelden.

Søndag: Vi tar en tur før vi vender snuten mot Bergen/Sogn og Fjordane igjen. 


Mat: 17.mai frokost og 17.maimiddag kjøpes inn og koordineres av turlederen. Alle deltagere har med mat til middag, frokost og lunsj. de andre dagene. 

Utstyr: Alle deltagere pakker etter DNTs pakkliste for vinterfjellet. I tillegg må alle deltagere ha spade, søkestang, skredsøker. Dette utstyret kan turleder ordne om du ikke har det (lånes av Turlaget)

Skriv i kommentarfeltet hva du trenger av utstyr. Vi skal overnatte i telt, så godt liggeunderlag og varm sovepose er å anbefale.

Kart: 1:50 000 Hurrungane, 1:50 000 Jotunheimen Vest. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret  i Marken. Rabattert pris for medlemmer

Pris: 400 kr for medlemmer, 700 kr for ikke medlemmer. Ikke medlem? Bli medlem her. Inkludert i prisen er turledelse, 17.mai frokost og 17.mai middag, lån av utstyr. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyr. 

Spørsmål? Ta kontakt med admin på bht@dnt.no eller tlf. 55 30 48 50

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Vidar Bjøve Nørbech
  • Kristian Fredrik Thomassen