17. mai på Folgefonna: Folgefonna på langs

Fellestur

Fra dato
16. mai 2019 kl. 16:00
Til dato
19. mai 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Vårskitur, Fonnabu, Folgefonna
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Folgefonna, Vestlandet
Turkode
211
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Bruk syttendemaihelga på tur over Folgefonna. Dersom været blir bra finnes det knapt finere skitur enn på langs over Folgefonna. Turen ender ved Baroniet i Rosendal. Turen er lang og forutsetter at du er i bra form og har erfaring fra lengre skiturer.

Oppmøtested: Bergen Busstasjon,
Oppmøtetid: Torsdag 16. mai kl 16:10 Bussen går kl. 16.25. Fremme i Jondal kl  18:50 (kommer du fra andre steder enn Bergen, sjekk rutettilbudet innenfor Hordaland på skyss.no)

Turbeskrivelse: Har du lyst til å oppleve en vårskitur på sitt flotteste? Dersom været blir bra finns det knapt finere skitur enn på langs over Folgefonna. Turen starter ved Folgefonna Sommerskisenter og ender ved Baroniet i Rosendal. Turen er lang og forutsetter at du er i bra form og har erfaring fra lengre skiturer.

Torsdag 16. mai: Buss fra Bergen. Fremme i Jondal kl. 18:50. Vi går til Folgefonn Gjestetun der vi spiser middag og overnatter.

Fredag 17. mai: Minibuss eller taxi kl 08.00 fra Folgefonn Gjestetun til Folgefonna Sommerskisenter. Derfra over søndre fonna ned til Kvinadalsvatnet og videre til søndre fonna og til Fonnabu . Turen er i overkant av 20 km og har nesten 1000 meter stigning. Dette er en lang dag på ski.

Lørdag 18. mai: Dagstur på ski på breen. Overnatting på Fonnabu.

Søndag 19. mai: Fra Fonnabu går vi sørover mot Sauavatnet og utover Volarusta. Vi renner så langt vi kan, tar av oss skiene og tar siste delen av turen til fots. Siste del av turen går ned Muradalen til Baroniet. Turen er i overkant av 20 km og har over 1600 meter fall.   

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: På Folgefonn Gjestetun er middag og frokost med niste og termos inkludert i turprisen. Middag og proviant finnes på Fonnabu. Brødmat må medbringes av hver enkelt.

Hjemreise: Buss fra Rosendal. Avreise kl 18.53. Ankomst Bergen kl 21.50.  

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet . Sikkerhetsutstyr som vindsekker, søkestenger og spader koordineres av turleder.

Krav til deltaker: Dette er en krevende tur med lange etapper på ski. Deltakere bør ha erfaring med lengre skiturer med stor sekk, gode skiferdigheter og god form.

Pris: Kr 2660,- for medlemmer, 3360,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her . Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr overnatting, middag, frokost og matpakke på Folgefonna Gjestetun, overnattinger og 6 måltider på Fonnabu samt minibuss fra Jondal til Folgefonna Sommarskisenter. Ordinære ruter kommer i tillegg (buss og ferge). 

Kart: Norge-serien "Folgefonna" 1: 50 000. Kartet og annet utstyr kan kjøpes turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.
(fellestur)

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post:bht@dnt.no

 
 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Dennis Huiskens
  • Carl Martin Hansen