Ferskinghelg på Hallingskeid

Fellestur

Fra dato
1. februar 2019 kl. 08:00
Til dato
3. februar 2019
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Helgetur, Hyttetur,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
203
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for deg som aldri har vågd, eller hatt mulighet til å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, siden fokuset er å ha det trivelig i vinterfjellet. Det blir ikke lagt opp til vanskelige, krevende eller lange turer. Dette er en tur som passer for de med helt grunnleggende skiferdigheter og lysten til å lære seg mer om å ferdes trygt i fjellet på vinterstid.

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjonen ved billettautomatene. Togbilletter må du kjøpe på forhånd.

Oppmøtetid: Fredag kl.16:45. Avreise kl 17:08. Vi ankommer Hallingskeid 19:25

Fredag: Felles avreise med tog til Hallingskeid. Hallingskeid ligger ca 2 timer med tog fra Bergen. Les mer om Hallingskeid her . Hytten ligger 1-2 steinkast fra stasjonen. Det blir felles middag på hytten om kvelden. Det blir også en teoretisk gjennomgang om utstyr, bekledning og sikkerhet i vinterfjellet.

Lørdag: Etter frokost er det ut på tur i nærområdet. Det blir gode tips om skismøring før første økt begynner. Det er med flere turledere på denne turen, og derfor kan innføring og trening i teknikk legges opp på ulike nivåer. 

Søndag: Etter en fantastisk frokost går turen ut. Det vil bli lagt opp til flere aktivitetsalternativer.

Hjemreise: Avreise med tog kl 16:33. Ankomst Bergen kl 18:55. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alle måltider er inkludert, men ved ønske om brødmat ordner deltaker dette selv. Middager lages fra utvalget i hyttens proviantlager.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet . Du kan låne vindsekk, spade og liggeunderlag av turlaget. Si ifra til turleder om du har behov for å låne dette. 

Pris: Kr 1900,- for medlemmer, kr 2600,- for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, 2 overnattinger, 6 måltider og sikkerhetsutstyr. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Ønsket brødmat og reise kommer i tillegg. Husk å bestille togreise i god tid!

Kart: Anbefalt turkart: Finse 1:50 000, eller Rallarvegen 1: 50 000. Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

Turleder tar kontakt et par dager før avreise.

Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no 

(fellestur)

Ferskinghelg på Hallingskeid

Dette er turen for deg som aldri har vågd, eller hatt mulighet til å være med på vintertur i høyfjellet. Den er selvfølgelig for alle andre også, siden fokuset er ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Johnny Sundt