Fra barske Finse til frodige Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
2. august 2019 kl. 07:40
Til dato
4. august 2019 kl. 20:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Hyttetur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Skarvheimen, Vestlandet (se kart)
Turkode
218
Dette arrangementet er over!

Har du lyst å komme deg ut på en helt spesiell tur i sommer? Prøv storslåtte Aurlandsdalen! Vi starter turen fra Finse. Da får du oppleve den flotte endringen fra karrig og skarpslipt høyfjellsterreng på Finse til den jungelfrodige, dype og mektige Aurlandsdalen. Denne turen går den luftige Bjønnastigen. 

Oppmøtested: Bergen Jernbanestasjonen ved billettautomatene. Tar du deg til Finse fra andre steder, meld fra om dette i påmeldingen. Turen kan korrespondere med deltakere som kommer fra Oslo med avreise kl 06.25 ankomst kl. 10.55 på Finse. 

Oppmøtetid: Fredag morgen kl. 07.40. Tog kl. 07.57. 

Rutebeskrivelse: Finse - GeiteryggenAurlandsdalen Turisthytte(Østerbø) - Aurland.

Fredag: Tog til Finse. Vi starter turen fra Finse ca 10.30 og setter kursen nordover mot Geiteryggen . Dette er en nydelig tur på ca. 17 km. Fra Finse går vi oppover til Klemsbu og tar gjerne en rast der, for det er fint å hvile føttene litt etter oppoverbakkene fra Finse. Når vi går videre kan vi godt svinge innom Sankt Pål-toppen (1695 moh.) som har fantastisk utsikt. Deretter nedover til Omnsvatnet og videre innover dalen til den betjente Geiterygghytta, som serverer nydelig mat.

Lørdag: Geiterygghytta - Aurlandsdalen Turisthytte (tidligere Østerbø Turisthytte, nå DNT hytte)
Denne etappen er litt lengre, 21,5 km. Det er ingen harde oppoverbakker, men en del gange i skrått terreng. Herlig utsikt der vi vandrer høyt over riksvei 50. Et fint sted for lunsjen er ved den nedlagte DNT-hytten Steinbergdalen turisthytte. Etter den hytten blir det litt klyving langs fjellsiden på vei bortover og nedover til Østerbø, men ingen partier som er særlig problematiske. De fleste vil helt fint klare å gå her.

Søndag: Østerbø—Aurlandsdalen om Bjønnastigen—Vassbygdi         
Det er nå vi er kommet til selve indrefileten: Aurlandsdalen! Dette er nok en av de mest storslåtte og spektakulære rutene vi kan gå her på Vestlandet. Fra Østerbø går vi Bjønnastigen (kalkulert til 7 timer) som er den bratteste ruten, men også den med den flotteste utsikten. Bjønnastigen er bratt, men det er godt tilrettelagt med stålvaier å holde seg i og stokker å tråkke på. Utsikten er uslåelig! Her tar vi en pause og nyter utsikten før vi starter nedfarten. Vi tar også et stopp på vakre Sinjarheim, en gård fra 1600-tallet. Den ligger rett ved stien. Kanskje er vi så heldige atvi kan kjøpe ekte geitost der? Etter litt mat i magen bærer det så videre nedover langs Aurlandselvi og ned til Vassbygdi. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Niste og drikke til fredag må medbringes av hver enkelt. Middag, frokost og nistepakke på hytten er inkludert i turprisen.

Hjemreise: Søndag ettermiddag fra Vassbygd med innleid buss som kjører til Bergen. Vi satser på å være tilbake i Bergen til kl 20.30. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet .

Pris: Kr 2885,- for medlemmer, kr 3585,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem . Prisen inkluderer DNT-godkjent turleder, sikkerhetsutstyr, overnatting og 3-rettersmiddag, frokost og nistepakke på hyttene, innleid buss fra Vassbygdi til Bergen. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise med tog kommer i tillegg. Husk å bestille togbillett i god tid før turen!

Kart: Turkart Aurlandsdalen 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.
 

Turleder: Turleder tar kontakt i uken før turen (senest torsdag).

(fellestur)
 

Fra barske Finse til frodige Aurlandsdalen

Har du lyst å komme deg ut på en helt spesiell tur i sommer? Prøv storslåtte Aurlandsdalen! Vi starter turen fra Finse. Da får du oppleve den flotte endringen fra ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Ronny Wessel Krogsæther
  • Lasse Kalleklev