Fra Bergsdalen til Voss: Hodnaberg - Torfinnsheim - Kiellandbu - Voss

Fellestur

Fra dato
15. mars kl. 15:00
Til dato
17. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Hyttetur, Aktivitet Skitur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
206

Vil du bli med på en sosial helg i Bergsdalen med flotte skiturer?

Vi pakker sekken med god mat og overnatter to netter på den ubetjente hytta Torfinnheim. Hytta er en tidligere brakkeby og har strøm, stort oppholdsrom, kjøkken og seks soverom med tilsammen 28 køyer. Les mer om hytta her: https://www.ut.no/hytte/3.1688/
 

Oppmøtested: Bergen busstasjon

Oppmøtetidspunkt: 15:00, vi reiser med innleid minibuss (inkludert i prisen) kl 15.15.

Påmeldingsfrist: 2. mars 2018

Turbeskrivelse: 

Fredag ettermiddag drar vi med innleid minibuss som tar oss fra Bergen til Hondnaberg i Bergsdalen.  Før mørket faller på går vi på ski til hytta der vi installerer oss og lager god og hyggelig middag sammen.

Lørdag har vi felles frokost, smører niste, pakker sekken og går på dagstur til den fantastiske hytta Kiellandbu. Dersom vær og føre ikke tillater denne turen velges an alternativ tur. Vel hjemme på hytta lager vi middag sammen og får en hyggelig og sosial kveld.

Søndag etter frokost pakker vi og rydder og vasker hytta før vi tar fatt på skitur ned Gråsida til Gjelle på sørsida av Vangsvatnet. Her henter en minibuss oss og kjører til Voss. På Voss tar vi en matbit om tiden tillater det, før vi går på toget tilbake til Bergen.

Ruteinformasjon

  • Fredag: Vi går fra parkeringen på Hodnaberg til Torfinnsheim vinterruta. Turen tar ca 2 timer og er på 3 km og 300 høydemeter.
  • Lørdag: Her blir det dagstur i forhold det vær og føre tillater. Etter planen går vi fra hytta til Kiellandbu over Sveindalsnuten. Dette er en dagstur på ca 15 km.  Les mer om denne turen her: https://www.ut.no/tur/2.10433/ 
  • Søndag:  Vi går fra Torfinnsheim til Voss ca 6-7 timer, 15 km, 400 høydemeter opp og 800 ned. Se mer om ruta her: https://www.ut.no/tur/2.10248/   

Mat: Vi handler mat og tar med. Husk at du må ha plass i sekken til å bære din del. Snaks til tur og hygge, må hver og en ta med etter smak og behag.

Hjemreise: Vi tar lokaltoget fra Voss kl. 19:38 og er tilbake i Bergen kl. 21. Hver deltaker kjøper selv biletter på stasjonen.

Utstyr: Se utstyrsliste for vinterfjellet og husk særlig hodelykt, skifeller og ski med stålkanter. 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 2400,- for medlemmer, kr 3100,- for ikke-medlemmer.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkludere turledelse, 2 overnattinger, innleid transport til start, 2 frokoster, 2 lunsj/nister, 2 middager, sikkerhetsutstyr. Transport hjem med tog må hver enkelt betale selv. 

Kart: Turkart Voss. Kart og turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post. bht@dnt.noeller på tlf: 55335810

(fellestur)
 

Fra Bergsdalen til Voss: Hodnaberg - Torfinnsheim - Kiellandbu - Voss

Vil du bli med på en sosial helg i Bergsdalen med flotte skiturer? Vi pakker sekken med god mat og overnatter to netter på den ubetjente hytta Torfinnheim. Hytta er ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Vibeke Reigstad
  • Jon Haukedal

Annonse