Toppturhelg på Reinunga: Baksafjell og Tarven

Fellestur

Fra dato
9. august 2019 kl. 15:40
Til dato
11. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
821
Dette arrangementet er over!

Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag bestiger vi en av de minst besøkte toppene i området, Baksafjell (1636) og søndag går turen til Tarven (1703). Begge toppene byr på praktfull utsikt på godværsdager. 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen
Oppmøtetidspunkt: kl 15.40
Avreise: Med tog fra Bergen kl 15.57 til Myrdal. 17.51 på Myrdal. 

Turbeskrivelse
Reinungavatn ligger ved populære Rallarvegen og er omkranset av topper på opp til 1700 m.o.h. Denne helgen bestiger vi to av dem. Terrenget er vilt, variert og vakkert. Turene er bratte og lange, og vi belønnes med fantastisk utsikt fra toppene. 

Fredag: Vi tar ettermiddagsekspressen til Myrdal og går ned til Reinunga (ca 3 km). Der tar vi inn på privathytta Reinungabu, som ligger på Tunshelleøyno i Reinungavatn. Adkomst med robåt. Vi lager en bedre middag og planlegger morgendagens tur.

Lørdag: Denne dagen legger vi opp til en rundtur som går innom Broksnosi (1555), Baksafjell (1634), over Vossaskavlen og tilbake til Reinunga. Vi setter over vannet i båt og starter mot sør opp Styvidalsgrovi, krysser jernbanelinjen gjennom en liten tunnel for elveløpet og fortsetter oppover Styvidalen til vi svinger sørøst opp ryggen til Broksnosi (1555). Herfra ser vi over til dagens hovedmål, Baksafjell. Vi tar oss ned til Paulsvatni (1335 og 1303), går mellom vannene og skrår oppover langs en renne mot sørvest i bunnen av fallbreen på Baksafjellets nordside. Så vender vi sydover mot Baksafjellets hovedtopp på 1634. Herfra har vi fantastisk utsyn i alle retninger. Vi fortsetter ned mot sørvest og treffer på den T-merkede ruten over Vossaskavlen, som vi følger via Kaldavass tilbake til Myrdal og Reinunga. Utenfor hytta er det bademuligheter, mens vi venter på middagen. Turen er på ca 24 km med en samlet oppstigning på 1500 høydemeter. Ved dårlig vær kan det bli alternativ tur.

Søndag: Etter en god frokost på hytta pakker vi sekken og setter over til fastlandet. I dag er målet Tarven (1703). Vi krysser broen over Kjosfossen og følger sti i retning Reinungastølen og videre opp Storebotn via Reinsnosi til platået på 1600 meter, der vi skimter toppvarden. Fra toppen har vi storslagen utsikt i alle retninger. Herfra har vi to muligheter. Ved godvær kan vi gå over toppen og ned til Kaldavatnet (1406), opp skaret mellom Brimtvora og Ljosberg, forbi Roaldshovden og følge en trasé ned til Gudlabakkane som ender i grusvei ned til Håreina stasjon på Flåmsbana. Herfra går det tog 18.46 til Myrdal og videre til Bergen (ankomst 22.19).

Alternativt kan returen gå samme vei som opp, med tog fra Reinunga eller Myrdal (flere muligheter).  Den lange varianten er på ca 25 km og 1200 høydemeter, den kortere på 15 km og 950 høydemeter.

Mat: Deltakerne må ha med mat til frokost og lunsj/niste lørdag og søndag. Middag fredag og lørdag er inkludert i prisen og ordnes av turleder. Alle må beregne litt plass i sekken til felles mat. 

Hjemreise: Tog fra Håreina (18.46), Reinunga (16.53) eller Myrdal (17.12).  
Utstyr: Du må ha med sovepose for overnatting. Se ellers utstyrsliste for sommerfjellet

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 550,- for medlemmer, kr 850,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Dette inkluderer overnatting på privathytte, godkjent DNT-Turleder, sikkerhetsutstyr, middag fredag og lørdag. Togreisen betales av hver enkelt deltaker.  

 Kart: Turkart Rallarvegen 1:50.000. Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Gradering: Krevende

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

 

Toppturhelg på Reinunga: Baksafjell og Tarven

Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag bestiger vi en av de minst besøkte toppene i området, Baksafjell (1636) og søndag går turen til Tarven (1703). ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55304850
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bjørnar Sørensen
  • Ingunn Lunde