Toppturer og hyttekos i Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
20. september 2019 kl. 16:00
Til dato
22. september 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Stølsheimen, Solrenningen, Kleivfjellet
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
234
Dette arrangementet er over!

Ta med helgekosen til Stølsheimen! Vi tar turen til Solrenningen. Stien inn til denne hytten er kort (6,6 km) og godt tilrettelagt langs Stølsvatnet med klopper og steiner uten bratte stigninger. Vi kan derfor fylle sekken godt opp med godsaker. På lørdagen blir det en tidlig start og en lang topptur, i nydelig høyfjellsterreng, til Kleivfjellet, med utsyn over Stølsheimen og Sognefjorden. Vel hjemme på Solrenningen lager vi i stand til et velfortjent festmåltid. Søndagens tur følger ruten til Norddalshytten og tar av til venstre ved Åsabotnen og ned til demningen ved Stølsvatnet

Oppmøtested: Lungegårdskaien ved ADO - Arena (Se rød markør i kartet)
Oppmøtetidspunkt: kl. 16
Avreise: I privatbiler. Opplys ved på påmelding om du kan stile med bil og hvor mage passasjerer du har plass til. Kostnader deles mellom alle i bilen.  Vi kjører til Stølsvatnet.

Turbeskrivelse
Dag1:Kort tur på steinsatt sti fra demning ved Stølsvatnet til Solrenningen (6.6km 3h). Dalføret far Demningen og in til Solrenningen er frodig og vakker. Den er også veldig våt men takket være iherdig arbeid av Sherpaene kan vi gå nesten tørrskodd på den fantastiske steinsatte stien.

Dag 2: Topptur fra Solrenningen over Blåfjellet til Kleivfjellet (1313moh) med nydelig utsikt over Stølsheimen og ned til Sognefjorden. Retur på sti via Hanekambdalen (20km, 850hm, 10-12h). Dagen starter med en tøff kneik på ca 400hm opp til Blåfjell platået (dagens tøffeste etappe). Etter å ha kommet opp kneiken går vi i høyfjellsterreng med vid utsikt i alle retninger hele veien til toppen. Fra toppen går vi ned i Hanakambdalen og turen videre hjem til hytten går i et beskyttet og frodig dalføre.  

Dag 3: Retur til demning ved Stølsvatnet over fjellet. Følger ruten til Norddalshytten og tar av til venstre ved Åsabotnen ned mot demmingen. (13km, 750hm, 7h). Alternativt tar vi den korte veien direkte tilbake til demningen, hvis beina er slitne etter gårdagens langtur.

Mat: Det blir enkel kvelds på fredagen og en bedre middag på lørdagskvelden. Til frokost på lørdag og søndag tar proviant på hyttene proviantliste, (havregrøt). Deltakerne ordner selv med brødmat og snacks. NB! Det er viktig at alle har med seg godt med mat og drikke til lørdagens tur. 

Hjemreise: Med privatbiler fra Stølsvatnet. Tilbake i Bergen senest kl. 21. 

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 1400,- for medlemmer, kr 2100,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer måltider, overnatting, turledelse og sikkerhetsutstyr. Transport i privatbiler. Hver enkelt passasjer betaler kr. 230,- til sjåføren. Husk vipps/ kontanter. 

 Kart: Nordeca 3012 Stølsheimen (1:50 000). Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Ved spørsmål kan du ta kontakt med turlederne:

Are Bratteteig: 95110491

Jørund Raukleiv Strømsøe: 95069220

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jørund Raukleiv Strømsøe
  • Are Bratteteig