Avlyst Topper og fin utsikt i Indre Hardanger

Fellestur

Fra dato
15. juni kl. 08:00
Til dato
16. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Dagstur, Helgetur, Hardanger, Oksen, Telt, Granvin, Nesheimhorgi
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
237
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Indre Hardanger er kjent for lange fjordarmer og fjell som ruver over fjordene der de slynger seg innover. Man har utsikt mot Hardangerjøkulen med sin hvite kappe fra toppene. Om solen skinner; glitrer det i fjorden der nede og grønnfargen fra bjørken lyser opp mot rester fra årets snø. Hvis været er mer av vestlandsk karakter så ser man allikevel hvor storslått naturen er rundt oss. Vi bruker helgen på å gå to dagsturer til ulike fjell i Granvinsområdet. Velkommen med oss på tur.

 

Oppmøtested: ADO på Nygårdstangen i Bergen. Om man kommer fra andre steder i fylke avtales oppmøtested med turlederne.
Oppmøtetidspunkt: kl 08:00
Avreise: Vi bruker private biler og har samkjøring til Granvin. Skriv om du kan kjøre i påmeldingen. Turledere koordinerer.

Turbeskrivelse
Vi har valgt å ha sommerturer i midten av juni som er ganske tidlig på fottursesongen. Dette er en turhelg der turmålene lørdag og søndag kan bli endret avhengig av været og hvor mye snø det er i terrenget. Turlederne vil opplyse om dette når det nærmer seg tur. Indre Hardanger/Granvin har mange flotte fjell der det er vanlig med fjell- og fjordutsikt.

Lørdag 15.juni: Fjellmassivet vi skal besøke kalles Nesheimshorgi, mens toppen heter Høgahorgi. Vi kjører tidlig fra Bergen til Granvin, der vi tar av fra hovedveien og kjører nesten til Krokavatnet (ca 640 moh) der vi setter fra oss bilene (obs! bomvei). I utgangspunktet har vi tenkt å velge den bratteste veien opp på Nesheimshorgi; «Horgastien», så framt været tillater det. Vi starter på fin sti i småskog til Håtjørn, og deretter blir stien mindre tydelig og vi kommer over i åpnere terreng. Horgastien byr på klyving og kan være noe utfordrende hvis man har høydeskrekk, men det går ellers greit å komme opp for de fleste i normalt god turform. Herfra går vi til Horganipen (ca 1000 moh), der vi kan nyte flott utsikt over Granvinsvatnet, og gårdene og fjellene omkring. Videre går vi til det høyeste punktet, Høgahorgi, før vi velger en mindre bratt sti ned igjen; «Nautastien» (et navn som indikerer at det er mulig å buføre buskap på denne stien). Herfra kan vi gå ned igjen til bilene. Turen er ca 7-8 km og 500 høydemeter. Vi går i moderat tempo og tar oss god tid opp den bratteste stien, og til å se på utsikten.

Vi vurderer også en alternativ rute fra Bulko på Voss. For å komme hit tar vi av fra hovedveien rett før Tunsbergtunellen. Vi parkerer ved Bulkuhagen parkering på ca 500 moh. Vi går fra Bulko og går på varierende sti oppover, det er ca 700 høydemeter til toppen over 6 km. Det er flere veier til topps, så vi vurderer muligheten for å velge ulike veier opp og ned. Så framt det er god sikt tar vi også en avstikker til Horganipen som ligger på kanten av Nesheimshorgmassivet for å se på utsikten. Terrenget går fra skog til snaufjell.

Vi bruker dagen ute og vil gå i moderat tempo med pauser tilpasset været. På hele turen beregnes det ca 12 km, 14-15 om man går til Horganipa og totalt 1000 høydemeter.

Søndag 16.juni: Turmålet er Oksen på 1241 moh. Vi går fra Tjoflot på ca 250 moh opp traktorsti også over på sti. Vi går gjennom både skogsterreng skog opp til stølene ved Vindhovden (Ca. 600 moh.), og videre opp til snaufjell. Det er et bratt parti mellom 400-600 moh, og fortsetter med jevn stigning til ca. 900 moh. der et nytt bratt parti går opp til 1100 moh. Siste etappe opp til 1241 moh. har en forsiktig stigning før vi er på toppen av Oksen og vi kan nyte den fantastiske utsikten over Hardangerfjorden, Granvinfjorden, Sørfjorden og Eidfjord. Det er totalt ca 1000 høydemeter og ca 9 km tur/retur. ca 5 timer + pauser tur/retur Tjoflot.

Vi vurderer alternativt å gå ned fra Oksen mot nordøst og ned til Oksatjørn (ca 900 moh). Herfra er planen å gå ned til Djønno der vi har parkert noen biler på veien til Tjoflot. Om vi er rask på foten og været er fint kan også Ingebjørgfjellet være innen rekkevidde herfra.

Mat: Turledere koordinerer felles middag på lørdagen, gi beskjed om allergier. Vi er alle med på å lage felles middag. Hver av deltakerne tar med den mat og drikke de trenger for alle andre måltider i løpet av helgen.

Hjemreise: Søndag 16. juni etter endt tur ca 17 ved Djønno/Vallavik. Vi vil være i Bergen ca 2 1/2 time senere

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet

Turbekledning etter været; vann og vindtett jakke og bukse, fjellstøvler, lue, hansker og hals. Sekk for dagstur ca 30 liter. Nok vannflasker for en dag ute. Vi bor i campinghytter inkl i prisen er sengklær. Ta med håndkle. Bestikk, fat og kopp kan være greit ved grilling. Varme klær til å være ute i på kvelden, ull er aldri feil. Myggnetting og myggspray solkrem og solbriller, caps/solhatt.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 855,- for medlemmer, kr 1555,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Dette inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr, middag lørdag kveld og overnattingen i hytter på Hardanger Gjestetun og Camping, Transport er ikke inkludert. Hver enkelt passasjer betaler kr. 350 til sjåføren de sitter på med. Dette dekker transport og bompenger tur/retur Bergen. 

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Topper og fin utsikt i Indre Hardanger

Indre Hardanger er kjent for lange fjordarmer og fjell som ruver over fjordene der de slynger seg innover. Man har utsikt mot Hardangerjøkulen med sin hvite kappe fra toppene. Om ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ragnhild Haugse
  • Ingrid Hundvin

Annonse