Fjellkurs på Vending

Kurs

Fra dato
22. juni kl. 08:00
Til dato
23. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, , Hyttetur, Vending, Bergsdalen, Ferskingtur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet
Turkode
437

Dette er kurset for deg som har lyst til å lære mer om friluftsliv i sommerfjellet. I løpet av kurset, vil du få en innføring i kart og kompass, veivalg, bekledning, pakking av sekk og du vil lære mer om systemet rundt Bergen Turlag og DNT. I forkant av fjellturen, torsdag 20. juni kl 18.00, arrangerer vi temakveld. Kurset er en ypperlig inngangsport til friluftsliv i fjellet!

OppmøtestedADO Arena (sørsida av busstasjonen)

Oppmøtetid: Kl 08.30. Vi møter opp i privatbiler. Turleder koordinerer samkjøring. Passasjerer betaler kr. 200,- til sjåføren.

Turbeskrivelse: Dette er kurset for deg som har lyst til å lære mer om friluftsliv i sommerfjellet. I løpet av kurset, vil du få en innføring i kart og kompass, veivalg, bekledning, pakking av sekk og du vil lære mer om systemet rundt Bergen Turlag og DNT. I forkant av fjellturen, torsdag 20. juni kl 18.00, arrangerer vi temakveld. Kurset er en ypperlig inngangsport til friluftsliv i fjellet!
 
Lørdag: Vi går fra Hamlagrøosen til Vending. Les mer om hytten vår, Vending, på turplanleggeren ut.no. Turen er ca 5 km og tar i overkant av to timer. Vi går gjennom enkel orientering, vegvalg med mer underveis. Fremme på hytten går vi gjennom skikk og bruk under opphold på DNT, hytter samt mer om bekledning.

Søndag: Tur i nærområdet. Retur til Hamlagrøosen. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Turleder samordner middag. Alle måltider er inkluder. Fersk brødmat, må medbringes av hver enkelt, likeså tursnacks. 

Hjemreise: Søndag ettermiddag fra Hamlagrøosen i privatbiler. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Utstyrsliste sendes også ut sammen med faktura og turinformasjon.

Pris: Kr 1900,- for medlemmer, kr 2600,- for ikke-medlemmer. Prisen inkluderer kursmateriell, sikkerhetsutstyr, turledelse, overnatting og mat på hytten. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise og kart kommer i tillegg. 

Kart: Turkart "Kvamskogen og Bergsdalen" 1: 50 000. Kartet og turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Annonse