Rosendalsalpene

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 08:00
Til dato
7. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Topptur, Malmangerenuten, Melderskn
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Folgefonna, Vestlandet
Turkode
213
Dette arrangementet er over!

Bli med på en fantastisk tur til Rosendal, hvor vi skal gå på de to mest kjente toppene som omkranser Rosendal, Melderskin ( 1426 m), og Malmangernuten ( 890 m). Det er fantastisk utsikt fra Melderskin, og nesten like fin utsikt fra Malmangernuten.

Oppmøtested: Nygårdstangen ved Ado-arena. Felleskjøring i private biler. Turleder koordinerer transporten.

Oppmøtetid: 8.00, avreise 8.15

Lørdag: Vi kjører i privatbiler fra Bergen til Kletta der vi starter turen mot toppen av Melderskin. Her er det god T-merket rute hele veien. Det er jevn stigning, helt til 1100 m, og så er det litt flatere, før den siste stigningen opp til toppen. Siste delen går i mye stein, så gode sko er viktig. Vi går ned samme veien. Vel nede, kjører vi til Rosendal Hyttetun og lager hyggelig stemmning og god mat sammen. Alternativ B ved dårlig vær. Om været skulle bli dårlig, er det et fint alternativ å gå fra Sjethaug til Skålafjell ( Navarhaug), og ned via Kjeldestøl, som er nyrestaurert og åpen for alle å titte inn. Derfra på kjerrevei tilbake til bilene som er parkert ved kirken. 

Søndag: Etter frokost og utvask kjører vi til Rosendal fjordhotell som er startsted for turen til Malmangernuten. Dette er en kortere tur enn turen til Melderskin, men denne er vel så bratt. Her har sherpaene laget 591 steintrapper, så nå går det greit å gå hele veien. Fra Malmangernuten går vi sydover til stiskille mot Guddal, og følger stien ned til Guddalstunet/Guddal Galleri. På dette sjarmerende stedet spiser vi suppe , før vi går en halv time på sti ned til bilene ved Fjordhotellet. 

Melderskin: ca 10 km, 1260 hm fra Kletta, ca 7 timer.
Malmangernuten: Ca 6 km, 890 hm, ca 5 timer.

Mat: Ta med solid nistepakke til lørdag og søndag og tursnack. Turlederene handler inn til hyggelig middag, som vi tilbereder sammen, lørdag kveld. Søndag morgen starter vi med den beste turfrokosten, havregrøt, som gjør at vi holder langt opp i fjellet. (Om en ønsker annen frokst må en selv ordne det)

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Anbefalt kart, Folgefonna 1:50000. Utstyr og kart kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Turleder tar kontakt i uken før turen for mer detaljer.

Hjemreise: Søndag ettermiddag etter tur og middag.

Vilkår: Les generelle vilkår

Pris: Medlemspris kr 1100,- Ikke-medlemspris kr 1800,-. Meld deg inn om du ikke er medlem. Prisen inkluderer: Overnatting i campinghytter i Rosendal, turledelse og sikkerhetsutstyr, middag lørdagkveld og frokostgrøt søndagmorgen. Transport- andel i privatbil, kommer utenom, nistepakkemat til begge dager, samt tursnack må hver enkelt deltaker sørge for selv.

(fellestur)

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Elisabeth Engum
  • Hanne Nygaard

Annonse