Høsttur til Breidablik i Kvammafjella

Fellestur

Fra dato
28. september 2019 kl. 09:00
Til dato
29. september 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Bergsdalen, Øystesevassdraget, Breidablik, Kvammafjella
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
241
Dette arrangementet er over!

Bli med på vakker og sosial høsttur til det unike eventyrtunet Breidablik! Turen går i nydelig og variert terreng med grønne vide daler, trange elvegjel og mektige nakne fjell. Vi vil også vandre langs det vakre uberørte og nå vernede Øystesevassdraget.

Turrute: Fra Fitjadalen i Øystese til Breidablik og overnatting på den nyeste hytten til Bergen og Hordaland Turlag. Retur langs Øystesevassdraget tilbake til Fitjadalen.

Oppmøtested: Lungegårdskaien - stor parkering vis a vis ADO/ Amalie Skram VGS
Oppmøtetidspunkt: kl. 8:50
Avreise: Vi kjører kl. 9:00 i privatbilder og bruker ca 1,5 time til parkering i Fitjadalen.

Turbeskrivelse

Lørdag: 

Vi starter fra vakre Fitjadalsvatnet ved Øystese i Hardanger, på ca 300 moh.  Vi går til Breidablik (1162 moh) via Håsete (804 moh), på god sti gjennom løvskog. Her blir det nokså krevende oppoverbakker, men til gjengjeld kan vi få praktfullt utsyn over vakre støler i sørvest og Ytre Samlafjorden og Folgefonna i sørøst.

Vi fortsetter videre oppover men i noe slakkere stigning og passerer rett oppunder fjellet Skrott. Om tid og vær tillater det kan vi vurdere å ta turen opp til toppen ( 1320 moh). På turen kan vi nyte dramatisk utsikt utover den mektige Kvanndalen og ned mot Botnane. Når motbakkene stort sett er unnagjort går vi videre langs vakre vatn og ankommer eventyrlige Breidablik. Her har Bergen og Hordaland turlag i år oppført ny hovedhytte som vi skal tilbringe kvelden og natten i. 

Vi beregner 3-4 timers gange på turen, i tillegg kommer gode pauser med flott utsikt.

Søndag:

Søndag starter vi nedover mot vest i retning Vending og tar så av sørover gjennom Fugladalen og Vossadelen. Her går vi langs det nylig vernede Øystesevassdraget som har sine øverste kilder i fjellmassivene rundt Fuglafjell og Skrott. 

Turen tar ca 5-6 timer i tillegg til pauser.

Mat:

  • Ta med drikke og niste til lørdag, samt snacs til å ha underveis på turen. I tillegg tar du med ferskvarer og det du måtte ønske ut over det som finnes på hyttens tørrlager for eksempel brød. 
  • Vil lager felles middag lørdag og frokost søndag av det som finnes på hyttens matlager. Det er også mulig å smøre niste til søndag.

Hjemreise: Vi drar tilbake til Bergen i privatbilder. Antatt anskomst Bergen er ca kl. 20.

Utstyr:  Se utstyrsliste for sommerfjellet 

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 900,- for medlemmer, kr 1600,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetutstyr, en overnatting, en middag, en frokost og en lunsj/matpakke. Transport er ikke inkludert. Hver enkelt passasjer betaler kr. 225,- for transport tur/retur til sjåføren. 

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Vibeke Reigstad
  • Annbjørg Svendal