Avlyst Skitur til Rispingen på Osterøy

Fellestur

Dato
10. mars kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Dagstur, Osterøy, Rispingen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Vestlandet
Turkode
3
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Snømangel.

Dette er en lett dagstur på ski som passer de fleste. En herlig naturopplevelse for de som liker å gå på ski. Fra Rispingen er det vakker utsikt til Sørfjorden og Veafjorden.

Turbeskrivelse: Etter en flott busstur er vi på Båtaleitet ovenfor Bruvik ca kl 10:30. Vi tar skiene på ved parkeringsplassen (350moh). Herfra går vi i lett terreng inn til Øvstebotnen og opp på Skarvenipa. Da er vi oppe på "ryggen". Om været er med oss vil vi her kune nyten en fantastisk utsutk ned til Sørfjorden og over til Vaksdal og Stanghelle. Fra Skarvenipa går vi i relativt flatt terreng nordåver til toppen av Rispingen som ligger på 742 moh. Vi returnerer i en sløyfe litt vestover, så får vi maksial utsikt over Storavannet. Skituppene venes så sørover og vi renner ned til Stemmetjernet. Vi holder oss i samme høyde på vestsiden av "ryggen" tilbake til Skarvenipa og inn på løypen vi kom opp. Da har vi noen flotte slakke nedrenn til vi er i Øvstebotnen og videre tilbake til bissen som venter på oss. Vi beregner å være tilbake til bussen kl 15:30 og ved Bystasjonen ca kl 17:00.

Om vær og føre ikke lokker oss til Rispingen, kan vi gå på andre siden av veien mot Buviksnipa. Da tar vi oss opp og inn i Brøkbotnene ov videre nordover til Borgasætre. Dette er også et flott område. Vi kan holde oss litt lavere og nyte ly av åpen fjellskog. Løypen legges etter snøforholdene. Kanskje kan vi fyre bål og grille til lunsj. 

Oppmøtetid: kl 8:45. Bussen går kl 9:00 fra Bergen. På Åsane terminal kl 9:15 og Arna terminal kl 9:35. Kommenter ved påmeldingen hvor du ønsker å komme på bussen.
Oppmøtested: Perrong P, Bergen Busstasjon. Bussen stopper i Åasne og i Arna. Kommenter ved påmeldingen hvor du ønsker å komme på bussen.

Vanskelighetsgrad:  lett
Varighet: 4-5 timer

Utstyr: Bekledning som oppgitt i pakkelisten for vinterturer. I sekken må du ha minimum ekstra lue, votter, tykk genser, eller dunjakke til ta på når vi stopper og spiser lunsj. Husk solkrem og solbriller. Et sitte-/liggeunderlag er også greit å ha med.

Hjemreise: Med innleid buss fra Båtaleitet på Osterøy

Genrelle vilkår:Les generelle vilkår for påmelding

Pris: Kr. 650,- for medlemmer. Kr 950,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer kvalifiserte turledere, og sikkerhetsutstyr og innleid transport.

Kart: Tur og aktivitetskart Osterøy. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no

 

 

 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Johnny Sundt
  • Camilla Sagen-Hafstad

Annonse