Familietur: Gullruten med kart og kompass (8-12 år)

Fellestur

Fra dato
28. juni kl. 17:00
Til dato
30. juni kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gullhorgabu, Høgabu, Moastølen
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
732
Dette arrangementet er over!

Bli med på familietur og gå "Gullruten"! Vi starter på Lid i Bergsdalen og går fra frodig gårdsgrunn til høyfjell og Høgabu, Bergsdalens eldste hytte. Neste dag går vi over fjellet og nyter utsikten og det lettgåtte og glattskurte fjellet til Gullhorgabu. Siste dag går vi ned på den gamle militærveien via vakre Moastølen og ut til Småbrekke. På veien kan det også være mulig for de ivrigste å prøve fiskelykken og øve seg på kart og kompass!

Oppmøtested: Dale sentrum på parkeringsplassen ved Spar butikken kl 17.00. Fra Dale kjører vi til Lid hvor selve turen starter.

Utstyr: Se pakkeliste for sommerturer.

Mat: Alle måltider er dekket med unntak av godis til barna på lørdagen. 

Vilkår: Du er selv ansvarlig for å ha lest gjennom våre generelle vilkår i forkant av turen.

Dag 1 følger vi stien rett til fjells via Røde Kors hytten. Terrenget har en jevn stigning og sti som er lett å gå. Vi passerer Kløyvesteinen hvor vi tar en pust i bakken. Videre derfra fortsetter det opp til vi møter på flere små vann ved Gråfjellet. Ved enden av Gråfjellet ligger Høgabu, godt plassert med utsikt over Tjørnadalsvatnet. Her lager vi oss god kveldsmat før vi legger oss for dagen. 

Merk! Vi kjører til Lid hvor fotturen starter, men før vi går kjører vi så mange biler som mulig til Småbrekke hvor vi kommer ned søndag.

Dag 2 går turen fra Høgabu til Gullhorgabu, avgang senest kl 10:00. Vi vil forlate en av turlagets eldste hytter for å bevege oss ytterligere opp i høyden. Dagens etappe er kort, men vi vil passere turens aller høyeste punkt som er på ca 1100 moh. Har vi tid og været med oss kan vi også ta turen opp på Bergsbukken, et av Bergsdalens høyeste punkter på 1162 moh, for å nyte utsikten. Denne avstikkeren vil ta noe tid så vi ser dette an ift hvor motivert gruppen er for en "utenfor stien" ekspedisjon.

Vi tar med oss lunsj fra Høgabu som vi nyter på veien. For de som liker å bade kan det også være en ide å ta med seg badetøy. Det er flere muligheter for dette denne dagen, både underveis og ved ankomst Gullhorgabu.

Dag 3 går turen ned til Småbrekke, men før vi kommer så langt skal vi kose oss på den gamle og lettgåtte militærveien. På veien vil vi passere Runesteinen på Høgdi som er satt opp til minne om slaget ved Gullhorgatjørn for 1000 år siden. I det vi kommer ned til skoggrensen vil vi se Moastølen og gjerne også de lokale husdyrene som sau og ku. Her er det gode muligheter for flotte bilder og gjerne en og annen matbit. Turen videre er kort ned til Småbrekke hvor bilene venter og turen blir avsluttet.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 130,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1270,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ring eller send e-post til Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlf. 55 33 58 18 eller send e-post: hild.aase@dnt.no

Familietur: Gullruten med kart og kompass (8-12 år)

Bli med på familietur og gå "Gullruten"! Vi starter på Lid i Bergsdalen og går fra frodig gårdsgrunn til høyfjell og Høgabu, Bergsdalens eldste hytte. Neste dag går vi over ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Nina Haukedal

Annonse