Ekspedisjon på Finse for turglade barn (5 - 8 år)

Fellestur

Fra dato
23. august 2019 kl. 18:17
Til dato
25. august 2019 kl. 16:22
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivitet Fottur, Barnasturlag
Arrangører
Barnas Turlag i Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
738
Dette arrangementet er over!

Har du lyst å bli med Barnas Turlag på tur til Finse?  Fredagen tar vi toget opp til Finse og tar inn på den betjente turlagshytten, Finsehytta, som ligger ca. 1 km unna Finse togstasjon. Lørdag pakker vi sekkene og går 3,7 km til Larsbu, og her skal vi overnatte til søndag. Det blir det lek og moro, mat på bål og kanskje et bad for de som er modig.

Oppmøtested: På Finse stasjon, utenfor hotell Finse 1222.

Oppmøtetid: Vi møtes kl 18:17. Det blir ikke felles transport. Hver enkelt familie må selv kjøpe tog biletter t/r og selv ta toget opp og ned. Turen starter og avsluttes på perrongen på Finse. Vi legger opp til at vi tar toget fra Bergen kl. 15:57 på fredag, retur på søndag blir kl. 16:22, da er vi i Bergen kl. 18:55.

På fredagen blir det ikke lagt opp til noen aktiviteter. Vi skal kun gå til Finsehytta som ligger ca. 1 km unna togstasjonen. Vi kommer til duk og dekket bord og spiser en god middag, og deretter finner vi roen og/eller går å legger oss. Vi har booket rom inkl. halvpensjon, dvs. at det blir middag fredag, frokost lørdag, samt smørelunsj til lørdagen. Vær oppmerksom på at det er booket 4 - 6 mannsrom, så dere må påregne å måtte dele rom med andre.

Etter å ha spist en god frokost lørdagen går vi til Larsbu, en hytte som ligger 3,7 km øst for Finse stasjon. Turen går langst rallervegen/grusvei. På Larsbu skal vi overnatte til søndagen. Etter å ha kommet vel frem blir det lek, mulighet for matlaging på bål og annen moro.

Den enkelte familie må ta med all mat som dere trenger utover lunsj lørdag og frem til vi er tilbake på Finse stasjon søndag ettermiddag. Det vil si middag og kvelds til lørdag, samt frokost og en god lunsj til søndag. Det er innlagt vann i på Larsbu. For mer informasjon om Larsbu se følgende link: https://larsbu.wordpress.com/om-larsbu/

Etter å ha spist en god frokost søndag går vi tilbake til Finse og tar toget tilbake til Bergen kl. 15:57. Turen avsluttes på perrongen på Finse.  

Turledere: Helene (nr. 98 24 98 08) og Elisabeth (nr. 95 26 12 03)

Mat: Ta med all mat og drikke som familien din vil trenge fra lørdag formiddag etter lunsj og frem til vi sitter på toget søndag. Fredag spiser vi middag på Finsehytta, lørdag spiser vi frokost og smører niste til lunsj på hytten.

Utstyr: Hodelykt/lommelykt, sitteunderlag, toalettpapir, klær etter været, ekstra varme klær siden siden vi er på høyfjellet. Bruk gjerne DNTs utstyrsliste for sommerfjellet som utgangspunkt:  https://www.bergenoghordalandturlag.no/utstyrsliste-sommerfjellet/

Vilkår: NB! Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding
 

Pris: 
Medlemspris for barn (0- 12 år) kr. 400 og voksen kr. 700. 
Ikke- medlemspris for barn (0- 12 år) kr. 530 og voksen kr. 1400.
Prisen inkluderer turledelse, overnatting, middag lørdag + frokost og lunsj søndag og nødvendig sikkerhetsutstyr. Mat fredag og lørdag frem til middag, samt transport betales av den enkelte. 

 

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 130,- for et helt år. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

 

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

 

Spørsmål?  Ring Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag  på tlf. 55 33 58 18 eller send epost: hild.aase@dnt.no

Ekspedisjon på Finse for turglade barn (5 - 8 år)

Har du lyst å bli med Barnas Turlag på tur til Finse?  Fredagen tar vi toget opp til Finse og tar inn på den betjente turlagshytten, Finsehytta, som ligger ca. 1 km unna Finse togstasjon. Lørdag ...

Kontaktinformasjon: