Avlyst Julepadling - nissunger på tur! (10-14 år uten/med foreldre)

Fellestur

Dato
2. desember 2019 kl. 17:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Julestemning, Bål, Kajakk, Mørketur, Bålkos, Hodelykttur
Arrangører
Barnas Turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , ReigstadUnlimited
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
751
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med på julepadling og hodelykt-tur på Misje - padling i julepynta dobbelkajakk, nisselue, gapahuk, pizzaboller varma på bål, pepperkaker, gløgg, varm saft og hodelykttur på sti i mørket. Dette er en tur med høy kosefaktor!

Oppmøte: Misje skule. Felles avgsng fra skolen 16.50.

Beregn GOD tid i ettermiddagsrushet fra Bergen!

Lokalitet: Turen er lagt til øya Misje nord på Sotra. Vi møtes i naustet ved Gamlevegen 119 og 123 på Misje (like ved Misje skule). Følg rv 555 vestover til Ågotnes og fortsett 7 km i retning Øygarden. Ta av til høgre ved Misje-skiltet rett etter Solsviksundet bru, og følg Gamlevegen. Du kjem langs eit ferskvatn og får etterkvart parkeringsplassen til Misje skule på høgre hand. Her kan dere parkere, og gå til fots dei 300 metrane til naustet. Naustet er oppvarma og har toalett.

Her inviteres det til ein anderledes førjulstur som starter med stemningsfull julepadling langs land i svært stabile dobbelkajakker, som er julepyntet for anledningen! Med nisselue og hodelykt på padler vi til ein gapahuk med sittebenker og steinmurt grue. Her drar vi kajakkene opp på land og tenner bål. Gapahuken ligger på vestsida (markert på kartbildet med en sirkel). Den er bygd av barnefamiliar og består kun av det som har drive i land i denne fjæra! Lokaliteten inngår i prosjekt om marint avfall i regi av UniResearch, Bergen. Etter ein pause med pizzaboller varma på bålet, pepperkaker, varm drikke og kanskje ein julesang, tar vi på hodelykter igjen og går på sti i det heilt mørke terrenget. Stien fører oss tilbake til bebyggelsen på øya. Padleturen går langs land og er rundt på 2,5 kilometer. Fotturen starter på sti i lett kupert terreng i omtrent 800 meter. Her må alle ha med eigen hodelykt. Dei siste 500 metrane går vi på asfaltert veg innimellom bebyggelsen på Misje.

VIKTIG VED PÅMELDING
Turen legges opp for 10-14 åringer, som kan komme med eller uten foreldre. Barna padler to og to i dobbelkajakkene medan dei voksne som ønsker å bli med får stabile, 1-persons havkajakker.  PÅMELDING FOR VOKSNE/FORELDRE GJØRES SEPERAT PÅ TELEFON TIL LAILA REIGSTAD, mob 90041881.

Hjemreise: Turen avsluttes ved Misje skule ca 20.30.

Pris: 500 kr/pr pers. (Voksenprisen er også kr 500)

Vilkår: Generelle vilkår gjelder. Hvis vind setter en stopper for arrangementet, prøver vi å flytte det til en annen dag, heller enn å avlyse.

Utstyr: To lag langt ullundertøy, regnjakke, regnbukse, støvler/vanntette høge sko, hodelykt, ekstra fleece/ullgenser, ekstra par ullsokker, varm lue, votter, sitteunderlag og drikkeflaske.

Arrangør: Barnas Turlag Bergen har fått med seg Laila Reigstad i foretaket ReigstadUnlimited, med base på Misje for å arrangere denne turen. Hun er sertifisert aktivitetsleder i havkajakk innan Norges Padleforbund, og er i tillegg nærturleder i DNT. Hun arrangerer padleturer og padlekurs for voksne og barn året rundt. Turleder i Barnas Turlag Bergen har tatt padlekurs på øya tidlegare! Arrangør kan nås på mobil 90041881.

Inkludert: Padletur i julepynta stabile dobbelkajakker, padleåre, flytevest, padlehansker, nisselue, bålkos med bevertning og spennende stivandring i mørke. Sertifisert padleinstruktør pluss DNT-turleder fra Barnas Turlag Bergen.

Spørsmål? Kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no eller på tlf: 55 33 58 21

Julepadling - nissunger på tur! (10-14 år uten/med foreldre)

Bli med på julepadling og hodelykt-tur på Misje - padling i julepynta dobbelkajakk, nisselue, gapahuk, pizzaboller varma på bål, pepperkaker, gløgg, varm saft og hodelykttur på sti i mørket. Dette er ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Camilla Sagen-Hafstad