Hardangervidda Nordvest

Fellestur

Fra dato
6. juli 2019 kl. 12:00
Til dato
10. juli 2019 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Arrangør
DNT Drammen og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vi inviterer til vandring i nordvestre hjørnet av Hardangervidda.
Turen avsluttes siste dag ned Husedalen langs elva Kinso - " fossenes dal". Her håper vi på god vannføring med tilhørende spektakulære bildemotiv.

Dag 1 (lørdag 6/7):
Vi drar fra Drammen til Liseth helt i vestre kanten av Hardangervidda for middag og overnatting. Vi tar en spasertur bort til Fossli Hotell for å se på Vøringsfossen. Det enkleste vil være å kjøre egne biler, gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil, alle turdeltakerne deler på reiseutgiftene.

Dag 2 (søndag 7/7)
Vi starter fotturen og går T-merket sti opp stigningen oppunder Hallinghaugane. Det bærer videre ned Fogerlia til Berastøl og Djupsgila. Siste del opp stigningen og langs elva Veig til Vivelid fjellstove (betjent/selvbetjent) for overnatting. Ca 14,5 kilometer.

Dag 3 (mandag 8/7)
Turen går videre i kupert terreng fra Viveli innover forbi Vivheller, til Stavali for overnatting (selvbetjent/betjent). Her kan en i sesongen juli-august velge om man vil stelle seg mat selv eller få den servert. Vi tar sikte på at vertskapet serverer oss. Ca 16 kilometer.

Dag 4 (tirsdag 9/7)
Vi fortsetter turen fra Stavali forbi Stavalivatnet i retning Kinsarvik. Etter en stund når vi toppen og ser nedover Husedalen. Ikke lenger etter kommer vi ned mot elva Kinso som har en rekke flotte fossefall nedover dalen. Vi fortsetter nedstigningen ned til Hardangerfjorden ved Kinsarvik. Herfra tar vi buss eller taxi om nødvendig tilbake til Liseth for siste overnatting. Ca 12 kilometer.

Dag 5 (onsdag 10/7)
Etter en god natts søvn på Liset setter vi oss i bilene og kjører hjem igjen mot Drammen.

Utstyr:
Utstyr for fedsel i sommerfjellet for fellestur fra hytte til hytte.
Godt- og inngått- fottøy er viktig.
Lakenpose eller sovepose.
Vi viser videre til pakkeliste fra DNT for sommerturer.

Overnatting:
Første og siste natt på Liseth pensjonat og hyttetun. Her spiser vi også middag.
Andre natt tilbringer vi på Vivelid Fjellstove. Dette er en hytte i privat eie. Her får vi servert middag samt frokost og niste.
Tredje natt ligger vi på DNT-hytta Stavali. Denne er delbetjent i juli - august og vi tar sikte på å få servert middag. (rømmegrøt og spekemat), frokost og niste.

Pris:
Prisen dekker turledelse samt overnatting og mat på hyttene. Hver enkelt må i tillegg selv betale for middagen på Liseth pensjonat, buss/taxi fra Kinsarvik til Liseth samt deling av kjørekostnader Drammen -Liseth t/r.

Turleder: Atle Solheim
Spørsmål om turen kan stilles atle@solheim.com

Lurer du på noe om turen, utstyr,kart eller ruta er du velkommen til å kontakte Tursenteret vårt i Gågata i Drammen sentrum.
Åpningstider kl 10.00-17.00. Telefon: 32 25 51 40 eller butikk@dntdrammen.no

Hardangervidda Nordvest

Vi inviterer til vandring i nordvestre hjørnet av Hardangervidda. Turen avsluttes siste dag ned Husedalen langs elva Kinso - " fossenes dal". Her håper vi på god vannføring med tilhørende ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Erik Bruu
  • Atle Solheim