Klart det går: Bål og aking i Mindebakken

Fellestur

Dato
10. februar 2019 kl. 10:20
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Turtyper
Fellestur, Fottur, Klartdetgår, Fløyen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Barnas Turlag i Bergen
Turkode
612
Dette arrangementet er over!

Denne måneden blir det en litt kortere søndagstur fra Fjøsanger til Olavsbu. Her "slår vi leir" og hygger oss med aking i Mindebakken, bålkos og god stemning. Ta med familie og venner til en trivelig dag ute i frisk luft og sosialt selskap.

Turene er en del av "Klart det går!"-prosjektet til Bergen og Hordaland Turlag som har fokus på å tilrettelegge friluftsaktivitet for personer med nedsatt fysisk funksjonsevne. Alle er velkommen på tur, og passer fint for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort.

Søndag 10. februar: Bål og aking i Mindebakken (med tur til Olavsbu)

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl. 10:20.

Transport: Vi tar bussen sammen fra Nordahl Bruns gt. 10:41. Du kan møte direkte ved Fjøsanger busstopp (trykk på blå link for å se på kart) kl 10:52 om du ønsker det.

Turbeskrivelse: 

Selv om aking står på programmet, får vi oss en fin tur opp til akebakken. Vi går fra busstoppet ved Fjøsanger og opp til grindabygget Olavsbu (ca. 45-60 min tur), som ligger over Mindebakken. Dette blir vår "base" og vi har med ved til å lage koselig bål. Videre legger vi opp til aking i Mindebakken. Aking er veldig gøy både for store og små, og Mindebakken er bred og fin å ake på. Veien fra Fjøsanger og opp til Mindebakken er god, men har noen drøye bakker. Vi bruker den tiden vi trenger. Ved bruk av rullestol, bør man i så fall ha en god sportsrullestol eller lignende. Vi må også kanskje belage oss på at det kan vere glatt på deler av traseen, ta gjerne med brodder om du har. Vi krysser fingrene for snø. Om ikke arrangerer vi søndagstur som vanlig, i Langeskogen ikke langt unna Mindebakken.

Vi tar bussen tilbake til byen sammen med de som ønsker det kl. 14:23.

Les gjerne nærmere om Mindebakken her. Inviter med venner og familie på tur - alle er velkommen!

 

Vilkår: Les våre generelle vilkår som gjelder all deltakelse på våre aktiviteter, også de uten påmelding.

Ta med: Mat (gjerne noe å grille på bålet, f. eks pinnebrøddeig, pølser, banan og sjokolade i aluminiumsfolie), drikke, varme klær, gode sko og sitteunderlag. Brodder kan være lurt. Ta med akebrett om du har (Turlaget tar med noen rompeakebrett)

Pris: Turtilbudet er gratis, men alle betaler selv for billetter til ev. transport. Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Frivillige fra BHT: Marit S (nr. 97551264), Johnny (nr. 92830786), Tracy (nr. 98817239)

Vi ønsker oversikt over hvem som blir med på tur:

Kontakt Silje Thon (nr. 48070372) for påmelding dersom du har tilknytning til Blindeforbundet.

Alle andre kontakter Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding.

Påmelding innen 8. februar.

Ta også kontakt med Silje dersom du har et ønske om å ha med ledsager. Tilbudet om ledsager gjelder blinde eller svaksynte, og Blindeforbundet vil forsøke å organisere dette.

Bergen og Hordaland Turlag (BHT) og Norges Blindeforbund (NBF) Hordaland samarbeider om disse søndagsturene. BHT stiller med utdannete turledere som møter deltakerne ved oppstart, og sørger for at gruppen har det fint og trygt på tur. NBF vil så langt det er mulig hjelpe til med å skaffe ledsagere om det er behov for det. Turene kan variere fra lett til noe mer krevende.

 

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Takk til Sparebankstiftelsen SR-bank, GC Rieber Fondene og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon: