Byfjellstrimmen, HÅØYNA, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
22. mai 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Håøyna og Håøytoppen (171 m.o.h) er eit av dei mest populære friluftsområda i Nordhordland. Det er ikkje utan grunn. Øya har ei spennande militær historie, og er eit flott utgangspunkt for ein ettermiddagstur. Håøyna er landfast og stien startar ved parkeringsplass på Flatøy, like vest for Hagelsundbrua. Stien er god tilrettelagt med klopper og trapper på blaute parti. På veg gjennom Midtmarka passerer vi "skøytedammen" og badeplassen i Søre Eiavika før vi kjem til det flotte friluftsområdet som Bergen og omland friluftsråd har tilrettelagt for båtfolk og turgåarar. Vi går vidare på kjerreveg til toppen, der vi kan nyte flott utsikt og tek ein liten rast før vi går samme veg tilbake.

Trasé: Flatøy-Midtmarka-Håøyna-Håøytoppen

Turleder: Anne-Lise Nordpoll (tlf 98696459), 

Oppmøte: Parkeringsplass ved E39 på Flatøy, like vest for Hagelsundbrua (se kart)

Kollektivtransport: Det er busstopp på staden. Ta buss nr. 300 frå Bergen busstasjon perrong C. Gå av på stoppet ved betongblandeverket (første stopp etter Flatøy terminal i retning Knarvik)

Parkering: På stor parkeringsplass tilrettelangt for pendlarparkering og turgåarar. NB! Parkeringa ligg ved Hagelsundet bru, ikkje ved Flatøy terminal

Stigning: Ca. 171 hm

Distanse: Ca. 2.3 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel  

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til siste uken i mars. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook