Byfjellstrimmen, SVARTEDIKET – KNATTEN – FJELLHYTTEN – BRUSHYTTEN, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
23. april kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Denne kvelden tar vi turen opp til Fjellhytten (på fjellryggen sørøst for Svartediket). For de som ikke har vært på Fjellhytten, så er stien opp fra kammen ovenfor Starefossen en fin opplevelse med super utsikt. Vi møtes ved bommen ved Svartediket og følger gangveien opp til Knatten og videre opp til kammen ovenfor Starefossen. Her tar vi av til høyre på stien som tar oss opp til Fjellhytten hvor vi tar oss en velfortjent rast og nyter utsikten. Deretter går ferden videre på sti nordover som etterhvert dreier mot vest og tar oss ned til Skomakerdiket. Videre følger vi veien ned til Skansemyren. Når vi kommer til hårnålsvingen tar vi av på sti sørover til Starefossvingen og videre på gangsti langs bekken ned til Søndre Bellevueveien og tilbake til Svartediket. Turen går på stort sett gode stier og vei.

Trasé: Svartediket - Knatten - Fjellhytten - Skomakerdiket - Starefossen - Svartediket

Turledere: Are Bratteteig (tlf 95110491), Eldfrid Vågane (tlf 93002152)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Kollektivtransport: Linje 2, 3, 11 og 80

Parkering: Svartediksveien (Soneparkering, kan betales med appen P i Bergen) 

Stigning: Ca. 380 hm

Distanse: Ca. 5.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Enkel

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til siste uken i april. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Annonse