Støttemarsj-Byfjellstrimmen: SANDVIKEN - RUNDEMANEN - FLØYEN, middels/ raskt tempo

Fellestur

Dato
12. mai 2019 kl. 10:00 - 13:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Dagens tur ble satt opp som en tur over Vidden, men pga av "Støttemarsjen: Gå for naturen" har vi endret turen for å kunne være deltakende i støttemarsjen. Ny viddetur vil komme senere. Vær obs på oppstartstidspunktet kl 10:00. Bli med på flott tur gjennom skog og over fjell. Turen starter ved Sandviken sykehus og går opp først og fremst til Sandviksbatteriet og videre oppover til Sandvikspilen. Derfra beveger vi oss gjennom skogen til Sandviksfjellet og videre langs veien til Storediket. Ved demningen tar vi av nordover og går rett opp fjellet til Rundemanen hvor vi tar en liten pause og gjerne en matbit. Fra Rundemanen går vi videre til Blåmanen via nordsiden av Lille og Store Tindevatnet. Avhengig av hvor raskt vi går vil turen til Fløyen enten gå via Fjellhytten og Skomakerdiket dersom vi har god tid, eller om vi har dårlig tid via Brushytten og følger veien ned til Fløyen. På Fløysletten møter vi Støttemarsjen kl 13:00. For de som ikke ønsker å delta så slutter turen her, og de må komme seg tilbake til byen på egenhånd. Anbefaler alle å ha med seg et innerskifte slik at man ikke står rundt og fryser. Ta med mat, drikke og varme klær. Det blir mulig å grille på Fløysletten.

Trasé: Sandviken sykehus - Sandviksbatteriet - Sandvikspilen - Sandviksfjellet - Storediket - Rundemanen - Blåmanen - Fløyen

Turledere: Helen Christiansen (tlf 45066009), Elisabeth Svanes (tlf 40477041)

Oppmøte: Sandviken sykehus (se kart)

Kollektivtransport: 3, 4, 5, 6 fra retning byen og 3, 4 fra retning Åsane

Parkering: Det er avgiftsparkering ved sykehuset

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 11 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til siste uken i mars. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook