Byfjellstrimmen, BORGO – BORGASKARET – VARDEGGA, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
25. juni 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Rundtur over Vardegga fra Arna. Vi følger deler av trasèen som Birkebeinerne fulgte fra Arna til Borgerskaret en gang tidlig på 1200 - tallet. Birkebeinerne var på vei mot Bergenhus for å slå Baglerne. Turen starter ved bygda Borgo og følger dårlig sti opp til Borgerskaret. På 1700-tallet ble posten til Bergen fraktet via denne ruten. Nå er det bare hjorten og et knippe turfolk som setter sine spor i det bratte dalsøkket. Dersom vi er heldige vil vi få øye på et ørnepar som hekker i området like øst for skaret. Vel oppe følger vi Vidden-trasèen nordover et lite stykke før vi tar av i retning Vikinghytten. Ved Borgavatnet setter vi kursen mot "Gjøken" - en privat hytte som opprinnelig ble bygget i 1938 og gjenreist etter en storm i 1994. Ved hytta tar vi en rast samtidig som vi skuer nedover den vesle dalen som vi skal utforske på vår vei tilbake til utgangspunktet. Det meste av stien er nesten helt gjengrodd. Godt fottøy er nødvendig.

Trasé: Borgo - Borgaskaret - Varegga - Borgavatnet - Steingotene - Borgo

Turledere: Rune Samdal (tlf. 91539130), Johan Anders Vik (tlf. 92449904), May-Lisbeth Hetlevik (tlf. 98637311) 

Oppmøte: Turskilt og kart langs riksvei 237 ved avkjørslen til Borgo og Borgatræet (se kart)

Kollektivtransport: Det er ikke kollektivtransport på det aktuelle tidspunkt

Parkering: Det er dårlig med parkeringsmuligheter ved møtepunktet. Det er mulig å parkere langs riksveien noen hundre meter mot sør. Turleder kan ta med passasjerer fra Åsane Terminal etter nærmere avtale.

Stigning: Ca. 600 hm

Distanse: Ca. 5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels   

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. 

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook