Bresamling

Fellestur

Fra dato
4. oktober 2019 kl. 17:00
Til dato
6. oktober 2019 kl. 22:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
827
Dette arrangementet er over!

I år som i fjor samler vi breinteresserte fjellsportere for en helg med lek og moro i blåisen. Vi tilpasser turmålet til været, men det blir enten Folgefonna (f.eks. Buerbreen) eller Jostedalen.

Dato: 04.-06.oktober

Avreise: Oppmøte Nygårdstangen kl 17.00. Mest sannsynlig går turen til Jostedalen, i så fall er det ca. 5 timer å kjøre. 

Retur: Søndag etter klyving/klatring i blåisen.

Turbeskrivelse: Vi ankommer hyttene sent fredag kveld, innlosjerer oss og planlegger team og prosjekter for lørdagen. Lørdagen drar vi på tur etter plan og forhold og bruker dagen i isen. På kvelden blir det felles middag og hyggelig prat på camping før planlegging av søndagen. Søndagen bruker vi også i isen før vi kjører tilbake til Bergen.

Krav til deltakere: 
Deltagelse krever ferdighet med breferdsel minst tilsvarende grunnleggende brekurs, men vi legger i utgangspunktet opp til to eller tre-mannstaulag slik at vi kan bevege oss i krevende is. Dersom noen kun har grunnleggende breerfaring anbefaler vi at dere prøver å samle et fire- eller fem-mannstaulag slik dere er vant til. Turleder kan også hjelpe til å koordinere så gi beskjed ved påmelding om du foretrekker et større taulag i mindre krevende terreng (f.eks. hvis du nettopp har vært på brekurs og ønsker å praktisere ferdighetene)

Overnatting: Vi overnatter i campinghytter, trolig på Jostedalen camping. Dersom turen går til Folgefonna er det en mulighet for at vi må overnatte i telt.

Mat: Felles middag lørdag. Ta med frokost, lunsj og snacks selv. Det anbefales også å ordne noe mat på fredagen siden vi kommer sent frem og ikke lager noe felles da. Gi beskjed om allergier ved påmelding

Pris: Prisen inkluderer hytter og felles middag lørdag. Transport dekker hver enkelt selv.

Vilkår: Generelle vilkår ved påmelding 

Utstyr: Se turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. I tillegg må alle minimum ha personlig breutstyr (sele, hjelm, stegjern, isøkser, skrukarabinere, prusikker). De som har tau og sikringsutstyr kan ta det med. Klatreøkser er også en stor fordel.

Spørsmål? Kontakt turkoordinator, Endre Rieber Sommersten, tlf. 976 66 550. Gjelder det påmelding ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf: 55 33 58 21

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Bresamling

I år som i fjor samler vi breinteresserte fjellsportere for en helg med lek og moro i blåisen. Vi tilpasser turmålet til været, men det blir enten Folgefonna (f.eks. Buerbreen) ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Endre Rieber Sommersten
  • Cathrine Horn