Støttemarsj på Fløyen: Gå for naturen!

Arrangement

Dato
12. mai 2019 kl. 13:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer for
Alle
Turtyper
Arrangement, , Fellestur, Fløyen, Naturvern, Vindkraft, Byfjellstrimmen
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Byfjellene i Bergen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til støttemarsj på Fløysletten for å ta vare på våre verdifulle turområder i Hordaland.

Både Fjonfjella, Blåfjellet, Storefjellet, Høgfjellet og Gråsia (Masfjorden) ligger inne i Nasjonal ramme og er dermed truet av storstilt vindkraftutbygging. Det samme er Tysnes, Fitjar, Stord, og Kvinnherad med Uskedalen og Husnes-fjellene. Støttemarsjen på Fløyen er for de som mener at fornybarsamfunnet ikke har plass til løsninger med dramatiske arealinngrep i intakt natur. Vi kan ikke ofre verdifull natur for å berge klimaet. 

Tiden for klimatiltak er nå. Men valgene må være de riktige. Bli med på søndag 12. mai og gi klar beskjed – det finnes ikke mest egnede områder for store industrielle vindkraftanlegg i Hordaland!

Sted: Fløysletten (den store sletten rett bak øvre stasjon på Fløyen)

Tid: 13–15

Du må ikke melde deg på, men det er fint om du gjør det, slik at vi kan ha en viss idé hvor mange som kommer.

Plan for arrangementet:

13:00 - Alle møter på Fløysletten. Dere kan enten gå dit selv eller ta Fløibanen opp (denne dagen får dere tur/retur for 50 kroner).
Helene Ødven (daglig leder Bergen og Hordaland Turlag) ønsker velkommen.

13:15 - Appeller v/ Helene Ødven (daglig leder i Bergen og Hordaland Turlag), Dag Jarle Aksnes (adm. dir. i NCE Tourism Fjord Norge) og Bjarte Erstad (fylkesleder i NJFF Hordaland).

13:40 - Hvordan kan politikere vise vei mot en energi- og arealpolitikk som møter utfordringene knyttet til klimaendringer og stanser tapet av intakt natur?
Innlegg fra Stortingsrepresentantene Eigil Knutsen (Arbeiderpartiet) og Tom-Christer Nilsen (Høyre), representantene vil også bli utfordret med  spørsmål fra Helene Ødven, Bergen og Hordaland Turlag.

14:00 - Støttemarsj via Skomakerdiket og tilbake til Fløyen.

15:00 - Ferdig arrangement

Dette er et arrangement som passer for alle, både liten og stor. Det vil være bålgriller på Fløysletten, så dere kan ta med pølser, fiskekaker, sandwich eller annet godt å grille.

Har du lyst å støtte vindkraftarbeidet vårt? VIPPS et valgfritt beløp til Turlaget på nr 558989 og støtt arbeidet vårt for å ta vare på unike Stølsheimen. Du kan også gi din støtte ved å betale til bankkonto 3411.41.63777 – Viktig da å merke med «Støtte mot Vindkraft».

Du kan lese mer om Nasjonal ramme og hvordan den påvirker våre områder her: https://www.bergenoghordalandturlag.no/artikler/nyheter/16485-vi-vil-kjempe-alt-vi-kan-for-vare-friluftslivsomrader/

Vi har også gående et opprop for bevaring av kyst, skog og fjell. Vi håper du vil signere oppropet som vi vil overlevere regjeringen: https://www.opprop.net/bevar_kyst_og_fjell

 

For alle som ønsker seg en lengre tur blir det arrangert Støttemarsj-Byfjellstrimmen fra Sandviken til Fløyen før selve støttemarsjen.

Støttemarsj på Fløyen: Gå for naturen!

Velkommen til støttemarsj på Fløysletten for å ta vare på våre verdifulle turområder i Hordaland. Både Fjonfjella, Blåfjellet, Storefjellet, Høgfjellet og Gråsia (Masfjorden) ligger inne i Nasjonal ramme og er dermed ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no