Sensommerpadling i Aurland

Fellestur

Fra dato
30. august 2019 kl. 16:00
Til dato
1. september 2019 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Padletur, Telttur, Fjelltur, Kajakk, Padling, Aurlandsfjorden
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
823
Dette arrangementet er over!

På sensommeren håper vi på fint vær og deilig badetemperatur i Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Turen denne helgen blir en kombinert padle og fjelltur med fokus på å nyte naturen mens vi får jobbet med padlemusklaturen. 

Både Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden kan by på bølger og strøm med de rette forholdene, så for å være med på denne turen må du ha våttkort for padling, erfaring fra padling i bølger og vind, og kapasitet til å padle 25 km på en dag.

Fredag 30.8: Vi kjører privatbiler fra Bergen til Gudvangen. Oppmøte ved ADO Arena klokken 16. Fra Gudvangen padler vi ca 5 km ut til en fin teltplass ved Holmaneset på østsiden av Nærøyfjorden. Før vi setter oss i kajakkene vil vi kjøre de fleste bilene til Aurland. Overnatting i telt.

Lørdag 31.8: Etter et morgenbad padler vi mot Aurland, med lunsjpause i Undredal etter ca 18 km. Videre har vi to alternativ, hvor det første er å padle direkte til Aurland (7 km). Alternativ to er å padle innom Flåm på vei til Aurland. Alternativ to er ca 12 km ekstra padling. Samlet sett blir det 25 eller 37 km padling denne dagen. Gruppens kapasitet, ønsker og "føreforhold" vil avgjøre lengden på padlingen. 

Fremme i Aurland får vi kajakkene på land og setter oss i bilene. Herfra kjører vi opp på Aurlandsfjellet og parkerer. Fra parkeringen er det 400 meter å gå frem til teltplass på Høgåsen ca 850 m o.h. Teltplassen like under fjellet Prest (1478 m o.h.), har nydelig utsikt over Aurland og deler av dagens padleetappe. 

Søndag 1.8: Etter frokost blir det en fottur/ løpetur til Prest, med bading i Aurland, før retur til Bergen. 

Si i fra ved påmelding om du kan stille med bil, og har mulighet for å ta med telt. Oppgi hvor mange du har plass til i teltet og hvor mange kajakker du kan ha på biltaket. Tar du med egen kajakk så skal dette være en solid havkajakk. Redningsvest og egnede padleklær er selvfølgelig obligatorisk. 

Vi stiller med fellesmiddag lørdag. All annen mat som trengs må deltakeren ta med selv. Ta gjerne med brenner og kasseroller om du har. 

I tillegg til turprisen, så vil det komme utgifter til transport (deltakerne spleiser per bil, ta utgangspunkt i 2,50 kr per km).

De som ønsker å leie kajakk, må stå for leien selv. Nordic Ventures leier ut kajakker i Gudvangen hvor turen starter. Ifølge prislisten på nett tar de 1295 for to dagers leie, inkludert nødvendig utstyr. Se link til Nordic Ventures: https://nordicventures.com/ 

 

 

 

Sensommerpadling i Aurland

På sensommeren håper vi på fint vær og deilig badetemperatur i Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden. Turen denne helgen blir en kombinert padle og fjelltur med fokus på å nyte naturen mens ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Njål Farestveit
  • Cathrine Horn