Byfjellstrimmen, TURNERHYTTEN, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
16. juni 2019 kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Liker du bakker, da er denne turen noe for deg. Når vi kommer opp på platået nyter vi utsikten i alle retninger (nesten som Hardangervidden). Vi stopper ofte for å drikke. Fra parkeringsplassen bak Stiftelsen Virksomheten Helgeseter (Øvre Sædal) går vi forbi Nubbevatnet og videre på sti mellom Nordre og Søre Gløvrevatnet. Deretter følger vi kammen til det flater ut et stykke før Turnerhytten (642 moh). Her blir det matpause. Returen går via Indianerstien, forbi Nubbevatnet og tilbake til Helgeseter. Hvis alle i turfølget ønsker det, så kan vi gå t/r Hauggjelsvarden med utsikt bl.a. til Arna. Husk gode fjellsko, da det kan være bløtt flere steder.

I følge nettsiden til Stiftelsen Turnerhytten, er hytten åpen mellom kl 11-15. Her kan det kjøpes forfriskninger.

Trasé: Sædalen – Gløvrevatnet – Turnerhytten – Indianerstien – Sædalen

Turledere: Steinar Bjørseth (tlf. 95760558)

Oppmøte: Parkeringsplassen bak Helgeseter (Se kart

Kollektivtransport: Buss nr 80 fra Strandkaien eller Nesttun. Bussen går i begge retninger. Gå av busstoppet Øvre Sædalsvegen (150 moh). Det er mulig å gå bilveien (Øvre Sædalsvegen) til Helgeseter, men det er raskere og brattere å gå via Rindalen.

Turleder kjører fra Nordnes, og har plass til 4 passasjerer. Ring senest lørdag for å avtale skyss.

Parkering: Bak Helgeseter

Stigning: Ca. 417 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 3.5 time

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. 

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook