Byfjellstrimmen, OPP BORGASKARET OG NED ISDALEN , middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
23. juni 2019 kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Denne turen er noe av det mest spektakulære byfjellene kan by på. Vi følger en av de viktigste ferdselsårene fra Bergen i riktig gamle dager. Via Svartediket går vi opp den ville og vakre Hardbakkedalen. Øverst i dalen dreier vi østover og går bratt opp Borgaskaret. Fram til 1770-årene fulgte postveien denne ruten. Vel oppe på Vidden går vi i sørlig retning inntil vi har passert Storfjellet. Herfra følger vi Isdalen ned igjen til Svartediket. Deler av den trange dalen har også blitt kalt Dødsdalen fordi fjellfolk har satt livet til her. Terrenget er ulendt og krever godt fottøy. Husk mat og drikke.

Trasé: Svartediket - Hardbakkedalen - Borgaskaret - Vidden - Isdalen - Svartediket

Turledere: Rune Samdal (tlf 91539130) Linn Eidsvik (tlf  934 69 296)

Oppmøte: Bommen ved Svartediket (se kart)

Kollektivtransport: Linjene 2, 3 og 12

Parkering: Det er soneparkering i området

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 8 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Middels

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook