Byfjellstrimmen, VETEN I ÅSANE, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
26. juni kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Stien opp til Veten starter ved turparkeringen på Falkanger, og går i starten gjennom noen partier med skog. Etter hvert er vi oppe i fritt fjellandskap, og toppen er ikke langt unna. Det er en kilometer fra parkeringen til toppen. Ved regn vil det være noen gjørmete partier, og det er også noen høydemetre som er bratte. På toppen venter en storslagen utsikt over Nordhordaland og Åsane mm. Vi fortsetter sørover på hovedstien som går til Sæterstølen/Vikaleitet, men tar av ved Håkaberget og følger en smalere sti ned en skogkledd li til vi kommer til Rimmaskaret. Der følger vi den Trondhjemske Postvei (grusvei) den siste kilometeren tilbake til parkeringen. Siste stykket på stien før vi når grusveien i Rimmaskaret går langs et meget fuktig myrområde.

Trasé: Falkanger - Veten - Håkaberget - Rimmaskaret - Falkanger

Turledere: Kari Litleskare (tlf. 48023005), Linn Eidsvik (tlf. 93469296) 

Oppmøte: Turparkering på Falkanger (se kart)

Kollektivtransport: Buss nr. 36 går fra Åsane terminal kl. 17.02, og er ved busstoppet Falkangervegen kl.17.36. Ta kontakt med turleder for å bli plukket opp, det er ca 1 km å gå i motbakke til oppmøtested 

Parkering: Turparkering Falkanger, gratis

Stigning: Ca. 175 hm

Distanse: Ca. 4.7 km

Varighet: Ca. 2.5 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. 

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Annonse