Byfjellstrimmen, LYDERHORN, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
11. september 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Bli med å gå en litt krevende, men samtidig den flotteste ruten til Lyderhorn. Vi starter ved bussterminalen Vestkanten og går opp til Sildaberget. Herfra følger vi "Tusentrappene" til Skarpafjellet. Stedvis kan det være litt vått. Skarpafjellet er en skrinn knaus ovenfor Loddefjord, men med god utsikt med tanke på hvor lett det er å komme seg opp (ca. 170 m.o.h.). Turen går videre til Lyderhorn (396 m.o.h.) . Vi følger de små vardene og går ned i en liten dal mellom Skarpafjellet og Lyderhorn. Her møtes flere stier fra andre utgangspunkt. Veien videre blir hovedstien oppover ryggen mot Lyderhorn, via "Lillelyderen". Trasèen er tydelig og god hele veien, med noen få våte områder. Mot slutten blir det brattere på mer glattskurte berg. Det kan være lurt å være forsiktig. Vi følger den østlige stien opp til Lyderhorn. Returen går samme vei ned til "Lillelyderen" og deretter stien ned til Kjøkkelvik skole. Fra skolen går vi på fortau til Vestkanten.

Trasé: Vestkanten - Sildaberget - Skarpafjellet - Grøvledalen - Lillelyderen - Lyderhorn - Lillelyderen - Kjøkkelvik skole - Vestkanten

Turledere: Ole Omar Larsen (tlf. 95973173)

Oppmøte: Loddefjord bussterminal (se kart)

Kollektivtransport: Rute 5 og 6 fra Sentrum, Rute 24 fra Oasen, Rute 23 fra Straume terminal A (Fjell)

Parkering: Parkering Vestkanten 2 timer gratis, etterfølger: Kr. 30,- pr. time Kr. 15,- pr. påbegynt 30 min

Stigning: Ca. 470 hm

Distanse: Ca. 6.5 km

Varighet: Ca. 2.5 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. 

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook