Byfjellstrimmen, HØGSTEFJELLET, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
18. september 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Vi går til Høgstefjellet som er Åsanes nest høyeste fjell. Hele turen går på sti i varierende turterreng. Fra toppene er det et fantastisk rundskue og særlig flott utsikt mot Nordhordaland.

Trase: Fra parkeringsplassen går vi sørøstover mot Huseberget og Svarthamrane før vi svinger nordover på hovedstien mot Høgstefjellet. På toppen gir vi oss tid til å nyte utsikten før vi fortsetter i nordvestlig retning mot Nonsteinen og så ned skaret mot Baugtveitstemma og tilbake til Håkonsplass.

Oppmøte: Håkonsplass   Se kart

Turledere: Helle Sandanger (tlf. 47256687), Turi Gjengedal (tlf. 91367804)

Buss: linje 3 til snuplass ved Støbotn.  Ta kontakt med turleder i god tid før turen om du trenger skyss til oppmøtested.

Parkering: v/Oppmøtested

Stigning: ca 300 m

Distanse: ca 6 km

Ca tid: 3 timer

Gradering av turen:   middels. Kan være litt krevende p.g.a. alt regnet som har gjort traseen bløt. Gode fjellsko anbefales

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt. 

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook