Byfjellstrimmen, DYRDALSVATNET FRA BONTVEIT, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
25. september kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Bli med til Bontveit og en tur til Gullfjellmassivets grøderike forgård. Dyrdalen, med sin særpregne geologi er ganske så annerledes enn de fleste fjelldaler i Bergensområdet. Vi starter på grusvei som går over til sti opp mot Bjørndalsstølen. Etterhvert som vi dreier stadig østover vil vi se den mektige Hausdalshorga stadig nærmere til vi når Dyrdalselven ved foten av fjellet. Hvis elven er grei å krysse på dette tidspunktet vil vi gå rundt Dyrdalsvatnet. Hvis det blir vanskelig å krysse vil vi finne en alternativ tur videre på vestsiden av vatnet. ​​​​​​Tilbaketuren vil gå ned langs Dyrdalselven til gården Øvstebø. Herfra blir det litt tråkk på asfalt tilbake til oppmøtested på Bontveit. 

Obs! Denne turen krever høye vanntette sko/støvler. Ta med gamasjer og skallklær. Det er vått og gjørmete i terrenget og vi skal over bekker og elver . Husk også HODELYKT. Det vil bli mørkt mot slutten av turen.

Trasé:  Bontveit - Bjørnastølen - Hovden - Dyrdalselven - Dyrdalsvatnet - Dyrdalsseteren - Hovden - Øvstebø - Bontveit 

Turledere: Thomas Ellingsen (tlf. 98890775), Helen Christiansen (tlf. 45066009) 

Oppmøte:  Bontveit turparkering (se kart)

Buss: Linje 600 fra Nesttun Terminal 17.14. Ankommer busstoppet Kaland 17.27. Turlederne plukker opp evt passasjerer her.

Parkering:  Godt med parkeringsmuligheter ved oppmøtested

Stigning:  ca 350 hm

Distanse: ca 8.5 km

Varighet: ca 3 timer

Gradering av turen: Krevende, grunnet elvekryssing og noen våte partier utenfor sti. Turledere vil alltid foreta grundige vurderinger ift deltakerenes sikkerhet.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Annonse