Byfjellstrimmen, VIKINGHYTTEN fra EIDSVÅG, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
29. september 2019 kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Vi starter ved bussholdeplassen i Eidsvåg (fra sentrum), går inn i Jordalen ved tunnelen mot Selvik, følger veien innover den fine dalen til vi møter bommen nedenfor Setervatnet. Vi går opp bratt sti og i stiskillet ved Setervatnet velger vi stien opptil høyre mot Stangelifjellet. Her er det fantastisk utsikt over Eidsvåg, Jordal og Vinddalen. Vi følger sti opp mot Vardegga og Vikinghytten der vi har pause. Vikinghytten er åpen på søndager og det blir kanskje mulig å kjøpe noe varmt å drikke og noe å bite i. Vi går videre ned mot Nordneshytten og passerer stien ved Jordalsskaret, der vi igjen får praktfull utsikt over Jordalen. Så følger vi stien mot Hyttelien og Rundemanen. Her vurderer vi om vi går ned via Blåmansveien, eller veien ned til Brushytten. Vi fortsetter veien ned mot sentrum via Trappestien og Tippe-Tue. Det kan være våte partier så godt skotøy anbefales. Hvis snø og is, ta med brodder.

Trasé: Eidsvåg, Setervatnet, Stangelifjellet, Vikinghytten, Rundemanen, Sentrum.

Turledere: Berit Garmann (tlf. 99574547), Elisabeth Svanes (tlf. 40477041)

Oppmøte: Ved busstoppet i Eidsvåg (fra byen) (se kart)

Kollektivtransport: Buss linje 4, fra Festplassen kl.10.38.

Parkering: Buss anbefales, da dette IKKE er en rundtur (vi ender opp i sentrum). Mulig parkering ved Eidsvåg Kommunehus eller ved Rema 100 i Eidsvåg, der vi passerer i starten av turen.

Stigning: Ca. 600 hm

Distanse: Ca. 14 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Krevende

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook