Klart det går: Søndagstur til Tarlebøvatnet

Fellestur

Dato
13. oktober 2019 kl. 10:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer, Funksjonshemmede
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag, Norges Blindeforbund Hordaland
Turkode
611
Dette arrangementet er over!

Vil du oppdage nye, fine turområder i Bergen? Ta del i et sosialt og inkluderende fellesskap? Vi ønsker velkommen til søndagsturer én gang i måneden.

Turene er en del av "Klart det går!"-prosjektet til Bergen og Hordaland Turlag som har fokus på å tilrettelegge friluftsaktivitet for personer med nedsatt fysisk funksjonsevne. Alle er velkommen på tur, og passer fint for deg som ikke kan eller ønsker å gå så fort eller langt.

PS! Turmål vil variere, så les alltid turbeskrivelsen før du blir med på tur.

Søndag 13. oktober

Oppmøtested: Den Blå Steinen (Torgallmenningen) kl. 10:00.  

Transport: Vi går sammen til Småstrandgaten og tar buss nr. 3 kl 10.18 i retning Svartediket (busstopp Årstadveien). Man kan møte direkte ved bommen ved Svartediket dersom man ønsker det. Det er turparkering der (soneparkering) dersom man vil kjøre egen bil.

Turbeskrivelse: 

Denne søndagen går vi innover langs Svartediket - den kunstige innsjøen som er en del av byens drikkevannsforsyning. Svartediket ligger i dalføret mellom Ulriken og Fløyen. Tidligere var det mange som bodde her med aktiv gårdsdrift, og det kan man se spor av den dag i dag.

Vi går ca. 2 km med svak stigning innover langs Svartediket, før vi starter på oppoverbakken mot Tarlebøvatnet (ca 2 km). Her er det fint å åpne nistepakka og kjenne på den deilige følelsen av å være ute på tur.

Denne turen går på god grusvei, og er derfor også tilgjengelig for rullestolbrukere, men vær obs på at 2 av kilometerne som beskrevet går i motbakke. En god elektrisk rullestol vil gjøre susen. Vi går samme vei på returen, som dermed bare vil by på nedoverbakke og "bortoverbakke". Vi har de samme kollektivmulighetene tilbake til byen. Bli med oss på tur, og ta gjerne med venner, tanter, onkler, barn eller besteforeldre :) 

Man betaler selv for billetter til transport (buss).Turlaget kan dekke utgifter til ledsagere eller spesialtransport ved behov.

Frivillige fra BHT: 

Marit S (nr. 97551264), Saskia (nr. 45128064)

Vi ønsker oversikt over hvem som blir med på tur:

Kontakt Silje (nr.48070372) for påmelding dersom du har tilknytning til Blindeforbundet.

Alle andre kontakter Sigrid (nr. 90850308 / mail sigrid.kvaale.myksvoll@dnt.no) for påmelding.

Vi ønsker påmelding innen 11. oktober.

Ta også kontakt med oss dersom du har behov for ledsager, så vil Blindeforbundet eller Turlaget forsøke å bidra med dette.

 

Vilkår: Les våre generelle vilkår som gjelder all deltakelse på våre aktiviteter, inkludert de uten påmelding.

Har du spørsmål til Bergen og Hordaland Turlag? Kontakt prosjektleder Sigrid Kvåle Myksvoll nr. 55 33 58 15 eller sigrid.kvaale.myksvoll(at)dnt.no

Takk til Sparebankstiftelsen SR-bank, Hordaland Fylkeskommune og Bergen kommune for økonomisk støtte som gjør prosjektet mulig.

Kontaktinformasjon: