Byfjellstrimmen, LYSHORNET, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
8. oktober 2019 kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turrbeskrivelse:

På denne turen tar vi alternative ruter til Lyshornet både opp og ned. Vi går grusveien et stykket før vi tar inn på Munkestiene i Rennedalen. Videre går vi over Blåheiane til Vesle Lyshornet og videre opp på toppen av Lyshornet som rager 404 meter over havet. Her er det vakkert utsyn mot holmer og skjær i Lysefjorden, Austevoll, Sotra og havet utenfor.
Returen går på sti mot Svartavatn/ Ulvvatn, videre på grusvei til parkering ved Pøyla og eventuelt tilbake lags veien på asfalt til parkering ved Lyseklosterruinene.

Trase: Lyseklosterruinene - Munkestiene - Vesle Lyshornet - Lyshornet - Retur mot Ulvvatn.

Turen går på sti i kupert terreng gjennom skog, over myrer og på grusveier.   

Turledere: Pål Skotheim  (tlf. 91870268), Bård Jebsen (tlf. 95035262)

Oppmøtsted:  Lyseklosterruinene   se kart  

Oppmøtetid: kl. 18:00

BussBuss nr. 600 fra Bergen busstasjon kl. 16.40 til Tøsdalskiftet (Os),. Korrespondere med buss nr. 601 til Lysekloster ruinene.

Ankomst Lysekloster ruinene kl. 17.38

Park.: Det er noen parkeringsplasser ved ruinene og langs veien. Alternativt kan man parkere ved Pøyla der vi kommer ned, eller ved Buena kai. Dersom man velger de siste alternativer må man regne 10-15 min på å gå til Lysekloster.

Total stigning: 550 m

Distanse: 9 km

Varighet: ca. 3 timer

TA MED HODELYKT

Ta med drikke og noe å spise

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook