Byfjellstrimmen, ULRIKSHYLLEN, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
13. oktober 2019 kl. 11:00 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Bak Steinen i Skiveien finnes en hylle i den bratte fjellveggen. Den strekker seg oppover fra høyre mot venstre. Før Ulriksmasten ble bygget var dette en mye benyttet rute til toppen av Ulriken. Nå er stien grodd igjen. Vi utforsker området og følger traseen like opp til Lægdetjernet som ligger litt sydøst for Ulriksmasten. Derfra går vi vanlig løype via Turnerhytten til hytten Lidskjalv hvor vi vender 300 grader og undersøker terrenget nedover til Langvassdalen. Vel nede i dalen følger vi sti mot Korketrekkeren og tilbake til Skiveien. Turen krever godt fottøy. Ved ugunstige værforhold velger vi alternativ rute.

Trasé: Montana - Steinen - Lægdetjernet - Turnerhytten - Langvassdalen - Korketrekkeren

Turledere: Rune Samdal (tlf. 91539130), Berit Garmann (tlf. 99574547)

Oppmøte: Montana (se kart)

Kollektivtransport: Linje 12

Parkering: Det er visse muligheter for parkering i nærliggende områder

Stigning: Ca. 550 hm

Distanse: Ca. 5 km

Varighet: Ca. 4.5 timer

Gradering av turen: Middels   

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke.

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook