Byfjellstrimmen, TOTLANDSFJELLET - LIVARDEN, rolig/moderat tempo

Fellestur

Dato
20. oktober 2019 kl. 11:00 - 15:30
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: Bli med på en vakker rundtur i fritt fjellandskap med muligheten for å hvile øynene på både byfjellene og Gullfjellmassivet. Første etappe av turen går langs ryggen opp til Totlandsfjellet. Det er jevn og slakk stigning hele veien. I det frie fjell landskapet har vi god oversikt over byfjellene mot vest og Ulvursfjellet mot øst. Vi må regne med en del gjørmete partier på stien, så godt fottøy anbefales. Etter litt energipåfyll på Totlandsfjellet starter vi neste etappe på turen som går til Livarden. Med utsikt mot Arna får vi litt nedstigning, passerer et myrområde, og starter på turens siste motbakke som tar oss opp en forholdvis bratt, men likevel lettgått sti opp til Livarden, turens høyeste punkt. Ved fine forhold tar vi rasten ved Nordvarden, som ligger et par hundre meter nord for selve Livarden.  Retur og siste etappe på turen går på sti nedover til vi møter på grusveien (Humlestølsveien) og følger den de siste par kilometerne til bilen. Turleder kan endre turen dersom vær og føre tilsier det.

Trasé: Totland - Totlandsfjellet - Livarden - Totland

Turledere: Kari Litleskare (tlf. 48023005)

Oppmøte: Totland parkeringsplass. (se kart)

Kollektivtransport: Det er ingen bussforbindelser til Totland på søndager. Ta kontakt med Kari på telefon 48023005 dersom du trenger transport.

Parkering: Ved oppmøteplass. Parkeringsavgift Kr 30,-

Stigning: Ca. 450 hm

Distanse: Ca. 9 km

Varighet: Ca. 4.5 timer

Gradering av turen: Middels

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra midten av september til ut april måned. Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook