Byfjellstrimmen, 4 TOPPER I ÅSANE, middels/raskt tempo

Fellestur

Dato
24. november 2019 kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Byfjellstrimmen, Bergen og Hordaland Turlag
Dette arrangementet er over!

Byfjellstrimmen fortsetter. Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. Vi har turer hver tirsdag og onsdag på kveldstid, samt enkelte mandagsturer,  fredagsturer og søndagsturer. 

Turbeskrivelse: På denne turen tar vi med oss fire topper på en gang! Turen starter ved parkeringsplassen på Baugtveit (Håkonsplass) og derfra går vi på sti oppover Furbudalen, via Midtfjellet til Høgstefjellet (464 moh). Videre går turen ned til Rimmaskaret (275 moh) og oppover igjen til Veten (487 moh). På Veten tar vi en velfortjent pause før vi går ned til Sætregården (225 moh) og opp til Tellevikafjellet (391 moh). Siste topp på turen er Nordgardsfjellet (355 moh). Herfra er det kort vei ned til Baugtveit. Hele turen går i ulendt terreng så det er viktig med gode sko og brodder. Da det er mye opp og ned er det viktig at du har med deg klær for å holde varmen på toppene.

 

Trasé: Baugtveit - Høgstefjellet - Rimmaskaret - Veten - Tellevikafjellet - Nordgardsfjellet - Baugtveit

 

Turledere: Linn Eidsvik (tlf. 93469296), Hanne Brørs (tlf. 48002552)

 

Oppmøte: Baugtveit parkeringsplass (se kart)

 

Kollektivtransport: Buss nr 35 fra Åsane terminal eller buss nr 3 til Støbotn (samkjøring fra bussholdeplass med turleder er mulig, gi beskjed i god tid)

 

Parkering: Parkering på oppmøtested. Ingen avgift.

 

Stigning: Ca. 700 hm

 

Distanse: Ca. 11 km

 

Varighet: Ca. 5 timer

 

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt, da det blir tidlig mørkt.  Brodder ved behov

Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turene. Det koster heller ingenting å delta. Vi oppfordrer likevel om å støtte opp om dette gratis tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook