Fra fjord til fjell og bre: Osa – Hallingskeid – Vossaskavlen

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 07:45
Til dato
16. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjord, Bre
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
227

Bli med på historiske vandreruter fra fjord til fjell og bre i dramatisk vestlandslandskap. Denne helgen går vi fra Osa i Hardanger til Hallingskeid og videre over Vossaskavlen til Myrdal. 

Oppmøtested: Bergen Busstasjon, perrong...
Oppmøtetidspunkt: 7.45
Avreise: Med innleid buss fra Bergen: 8.00

Turbeskrivelse: Turen går fra Osa i Hardanger til Hallingskeid og videre over Vossaskavlen til Myrdal. Vi beveger oss på gamle og til dels lite brukte stier i et fantastisk variert landskap. Dagsetappene er lange og det er mange høydemetre. Du må ha god kondisjon og kunne å gå lange dagsetapper med dagstursekk, og vil bli belønnet med tallrike flotte utsiktpunkter på veien. 

Lørdag: Vi kjører med innleid buss fra Bergen og ankommer Osa ca kl 10.45. Turen starter fra Osa til Ossete på nyrestaurert sti, videre over tregrensen får vi et flott utsyn tilbake mot fjorden og til fjellene rundt. Vi kommer etter hvert opp i 1200-1300-meters høyde, passerer langs foten til Osaskavlen, over Buadalsbrotet og ned mot Hallingskeid over Moldåni på bro. Turen er på ca 19 km med en samlet oppstigning på ca 1400 meter. Vi regner med å bruke 8 timer på turen, og overnatter på Hallingskeid turisthytte.

Søndag: Etter en tidlig, men god frokost legger vi i vei nedover Rallarvegen til nordenden av Nedre Grøndalsvatnet. Herfra følger vi den T-merkede ruten over Vossaskavlen via Kaldavass til Myrdal. Turen tar oss opp til 1521 m.o.h. med vidt utsyn i alle retninger. Breen er sterkt nedsmeltet, men terrenget flott og variert. Returen til Bergen fra Myrdal går 17.12. Turen over Vossaskavlen er på ca 24 km, omkring 700 meters samlet oppstigning og tar omlag 8 timer. 

Mat: Deltakerne må ha med god niste til langturen lørdag, og brødmat (om ønskelig) til frokost/niste søndag (knekkebrød og havregryn finnes på hytta). Middag lørdag og frokost søndag (evt niste) er inkludert fra proviantlager på Hallingskeid.

Hjemreise: Tog fra Myrdal 17.12, i Bergen 19.56 [togtider oppdateres ved nye ruter]

Utstyr: Gode fjellstøvler og klær etter forholdene. Lakenpose for overnatting på Hallingskeid. Se utstyrsliste for sommerfjellet.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: kr 1900,- for medlemmer, kr 2600,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen inkluderer reisen med innleid buss fra Bergen til Osa, overnatting på Hallingskeid turisthytte, middag lørdag, frokost og niste søndag, turledelse og sikkerhetsutstyr. Togreisen Myrdal-Bergen er ikke inkludert i prisen. 

 Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Fra fjord til fjell og bre: Osa – Hallingskeid – Vossaskavlen

Bli med på historiske vandreruter fra fjord til fjell og bre i dramatisk vestlandslandskap. Denne helgen går vi fra Osa i Hardanger til Hallingskeid og videre over Vossaskavlen til Myrdal.  ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Lars Pesch
  • Ingunn Lunde
  • Hanne Hollås