Skredkurs: NF Grunnkurs skred nordisk ferdsel

Kurs

Fra dato
7. januar kl. 18:00
Til dato
12. januar
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skredkurs, Skred, Fjellski, Hallingskeid, Vinterturlederkurs, Vinterturleder
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
401
Dette arrangementet er over!

Bergen og Hordaland Turlag arrangerer NF grunnkurs skred nordisk ferdsel på Hallingskeid Dette kurset er i første rekke forbeholdt søkere til Bergen og Hordaland Turlag sitt vinterturlederkurs. Les mer om vinterturlederkurs her.  Det kan bli noen ledige plasser, så meld gjerne din interesse for deltakelse til:birgithe.roald@dnt.no

DNT Grunnkurs skred er en del av DNTs utdanningsstige skred. Du kan lese mer om skredstigen her.

Formålet med kurset er å oppnå en grunnleggende forståelse av fenomenet snøskred, vurdering av terreng, andre forhold som påvirker skredfaren og betydningen av den menneskelige faktor. Kurset fokuserer på tursituasjonen slik at turplanlegging, veivalg og risikoreduserende atferd blir en naturlig del av kurset. Kurset retter seg mot vurdering av skredfare ved lagdelt vintersnø, og deltakerne får en innføring i metoder for å undersøke snødekket og stabilitet. Kurset gir en innføring i kameratredning ved snøskred.

Datoer for oppmøte: 7. januar + 10.-12. januar:
Tirsdag 7. januar kl 1800 møtes vi i kurslokalene til Turlaget i Tverrgaten 4-6, Marken, og gjennomfører en teoriøkt. Den praktiske delen av kurset gjennomføres fra fredag ettermiddag til og med søndag kveld samme uke, 10.-12. januar . Vi overnatter inne og gjennomfører turer ut fra hytten. På kvelden evaluerer vi dagen og gjennomfører teoriøkter.

Avreise: fra Bergen fredag 10.  januar. kl 11:59 med regiontog mot Oslo, toget går presis!
Hjemreise: Regiontog fra Hallingskeid søndag 12. januar kl. 16.33 I Bergen kl. 18.55
Deltakerne bestiller og betaler selv reiseutgifter med toget tur/ retur Hallingskeid. Kjøp biletter i god tid på forhånd, eller kjøp åpen billett.

Målgruppe: Dette kurset er relevant for deg som forholder deg til terreng der snøskred kan forekomme, for eksempel i forbindelse med fjelskiløping i upreparert terreng. Deltakerne skal ha grunnferdigheter i vinterfriluftsliv når det gjelder bruk av ski, bekledning, mat og drikke og orientering. Kurset er i førstrekke forbeholdt deltakere på Turlagets vinterturlederkurs.         

Utstyr: Alle deltakere stiller med fjellski med stålkanter, spade, søkestang, sender/mottaker (ASSS-prinsippet), grunnleggende førstehjelpsutstyr, liggeunderlag, vindsekk, vinterklær kart og kompass (helst med inclinometer). (s/m, spade og søkestang kan evt. lånes av turlaget). Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Husk feller.

Overnatting: Vi skal overnatte på lokalet på Hallingskeid Turisthytte. Ta med lakenpose.

Mat: Alle måltider er inkludert. De som ønsker det må ta med brødmat, da dette ikke er tilgjengelig fra hyttens proviantlager.  

Litteratur:  Lundberg Nes, Christer (2012): Skikompis. Selja forlag, Førde
Tilleggslitteratur: Landrø, Markus (2007): Skredfare. Fri Flyt, Oslo. Brattlien, K. (2009) Den lille snøskredboka. Fri Flyt, OsloKompendium introduksjonsskred (3x3).

Vilkår: Se generelle vilkår

Pris: 2500 Kr,- for medlemmer, 3200,- kr for ikke-medlemmer. (For deltakere på vinterturlederkurs er kurset inkludert i vinterturlederkurset) Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer kvalifiserte kursholdere, overnatting og mat. Deltakere betaler reiseutgifter selv. Bestill biletter på forhånd.

Kart: Turkart-serien Finse (1:50 000), eller Norgeskart- serien Hardangerjøkulen. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Kursleder: Stig Anton Hordvik. Alle påmeldte vil bli kontaktet av kursleder før kurset.

Har du spørsmål om kurset kan du kontakte kursleder på e-post: stig.hordvik@gmail.com, eller Bergen og Hordaland Turlag på e-post: birgithe.roald@dnt.no, eller tlf 55 33 58 22

(skredkurs)

Skredkurs: NF Grunnkurs skred nordisk ferdsel

Bergen og Hordaland Turlag arrangerer NF grunnkurs skred nordisk ferdsel på Hallingskeid Dette kurset er i første rekke forbeholdt søkere til Bergen og Hordaland Turlag sitt vinterturlederkurs. Les mer om ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no