Brytningstid i Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
5. oktober 2019 kl. 08:00
Til dato
6. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Stølsheimen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
238
Dette arrangementet er over!

Høsten er her og lyng og trær er på sitt mest fargerike. Samtidig har snøen og frosten begynt å sette sitt preg på høyfjellet. Denne brytningstiden mellom den varme og kalde årstiden er en flott tid å tilbringe i fjellet. Pakk med en god dunjakke i sekken og bli med og opplev de siste høstdagene i friluft. Vi setter oss i hytteveggen og kan speide opp mot en stjerneklar himmel. Det bør det bli en opplevelse utenom det vanlige.

Oppmøtested: Bergen togstasjon kl 08:15
Oppmøtetidspunkt:  Kl. 08.15, avreise med tog kl. 08.39 til Dale Stasjon. Videre med buss fra Dale kl. 09.26. På Steinsland kl. 11.04.

Turbeskrivelse:

Lørdag: 
Vi møter ved Bergen togstasjon, senest 08:15. Toget går til Dale hvor vi går over i buss som kjører oss inn til Steinsland. Fra Steinsland går vi på t-merket sti inn Norddalen langs elva. Vel inne ved Tjuvhelleren tar vi en pause før vi fortsetter turen opp langs Vestrebotnelva mot Vestrebotnen. Herfra tar vi turen inn i Trongedalen og inn Norddalen til Norddalshytta. Vel fremme setter vi oss i hytteveggen med en varm kopp kakao og kikker på stjernene. 

Søndag: Sjarmøretappen på denne turen går fra Norddalshytten, over Brydalsfjellet og ned til Ortnevik via Brydalseter. Ortnevik er en moderne, frodig og velstelt vestlandsbygd på sørsiden av Sognefjorden og er en populær innfallsport til Stølsheimen. Omkranset av høye fjell ble bygden knyttet til omverdenen med vei så sent som i 1985. 
Gangtid for denne etappen er beregnet til ca. 5 timer. Pauser kommer i tillegg.
 

Hjemreise: Med båt fra Ortnevik kl. 16.30 til Nordeide videre kl. 17.45 i Bergen kl. 20.45. (med forbehold om endringe i rutetidene). Båtturen er også en vakker opplevelse i seg selv.

Mat: All mat er inkludert, ta med matpakke til Lørdagen, og lørdagskos. De som ønsker brødmat må ta med dette selv. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet, men husk at høsten også er tiden for ull og varmere klær. Utstyrsliste og orientering angående fellesutstyr sendes ut i forkant av turen. 

Generelle vilkår: Les generelle vilkår

Pris: DNT-medlem kr 990,-. Ikke-medlem kr 1690,-. Bli DNT-medlem her. Prisen inkluderer godkjente DNT-turledere  som planlegger og veileder, samt sikkerhetsutstyr. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyret. Mat, privat utstyr og reise med buss og båt er ikke inkludert. 

Kart: Kart og annet utstyr kan kjøpes i vår Turinformasjon i Marken. Rabatt for medlemmer.

 

Brytningstid i Stølsheimen

Høsten er her og lyng og trær er på sitt mest fargerike. Samtidig har snøen og frosten begynt å sette sitt preg på høyfjellet. Denne brytningstiden mellom den varme og ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jon Haukedal