Toppturhelg på Reinunga: Baksafjell og Tarven

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 15:40
Til dato
9. august kl. 19:56
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
827

Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag går turen over Tarven (1703) og ned til Aurland. Søndag bestiger vi to av de minst besøkte toppene i området, Broksnosi (1555) og Baksafjell (1636). Alle toppene byr på praktfull utsikt på godværsdager. 

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen
Oppmøtetidspunkt: kl 15.40
Avreise: Med tog fra Bergen kl 15.57 til Myrdal. 17.51 på Myrdal. 

Turbeskrivelse
Reinungavatn ligger ved populære Rallarvegen og er omkranset av topper på opp til 1700 m.o.h. Denne helgen bestiger vi tre av dem, og får også med oss en skikkelig lang fjell-til-fjord-tur. Terrenget er vilt, variert og vakkert. Turene er bratte og lange, og vi belønnes med fantastisk utsikt fra toppene. 

Fredag: Vi tar ettermiddagsekspressen til Myrdal og går ned til Reinunga (ca 3 km). Der tar vi inn på privathytta Reinungabu, som ligger på Tunshelleøyno i Reinungavatn. Adkomst med robåt. Kanskje noen fristes til å ta et bad, før vi lager middag og planlegger morgendagens tur. 

Lørdag: Vi pakker en solid niste ved frokosten og setter over vannet tidlig. Vårt første mål er Tarven (1703). Vi krysser broen over Kjosfossen og følger sti i retning Reinungastølen og videre opp Storebotn via Reinsnosi til platået på 1600 meter, der vi skimter toppvarden. Fra toppen har vi storslagen utsikt i alle retninger (ved godvær!). Herfra har vi to muligheter. Ved godt vær kan vi gå over toppen og bratt ned til Kaldavatnet (1406), opp skaret mellom Brimtvora og Ljosberg, følge ryggene videre helt frem til Liahovden og Blåskavlavarden (1443). Derfra går det nydelig sti nedover til Hovdungovarden (1243) og idylliske Hovdungo (788), med heftig fjordutsikt. Videre går vi ned til Vikesland og Otternes til Bøen ved Aurlandsfjorden. Derfra går det buss inn til Flåm hver time, og vi tar sikte på å rekke togavgangen 17.25 eller 18.40 fra Flåm til Reinunga.

Alternativt (ved svært dårlig vær) kan returen fra Tarven gå samme vei ned som opp.  

Den lange varianten er på ca 30 km og 1300 høydemeter, den kortere på 15 km og 950 høydemeter.

Utenfor hytta er det (fortsatt) bademuligheter, mens vi venter på middagen.

Søndag: Etter en god frokost på hytta tar vi en rask utvask, pakker sekken og setter over til fastlandet. Denne dagen legger vi opp til en spektakulær tur som går innom Broksnosi (1555), Baksafjell (1634), over Vossaskavlen og ned til Myrdal. Vi starter mot sør opp Styvidalsgrovi, krysser jernbanelinjen gjennom en liten tunnel for elveløpet og fortsetter oppover Styvidalen til vi svinger sørøst opp ryggen til Broksnosi (1555). Herfra ser vi over til dagens hovedmål, Baksafjell. Vi tar oss ned til Paulsvatni (1335 og 1303), går mellom vannene og skrår oppover langs en renne mot sørvest i bunnen av fallbreen på Baksafjellets nordside. Så vender vi sydover mot Baksafjellets hovedtopp på 1634. Herfra har vi fantastisk utsyn i alle retninger. Vi fortsetter ned mot sørvest og treffer på den T-merkede ruten over Vossaskavlen, som vi følger via Kaldavass tilbake til Myrdal. Derfra tar vi lokaltog hjem til Bergen.

Turen er på 21 km og ca 1400 høydemeter.

Mat: Deltakerne må ha med brødmat og pålegg til frokost og lunsj/niste lørdag og søndag. Middag fredag og lørdag er inkludert i prisen og ordnes av turleder, liksom havregryn til havregrøtfrokost. Alle må beregne litt plass i sekken til felles mat. 

Hjemreise: Tog fra Myrdal (17.12).  [togtider oppdateres ved nye ruter]
Utstyr: Alle tar med egen antibac. Du må ha med sovepose for overnatting. Se ellers utstyrsliste for sommerfjellet

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: 550,- for medlemmer, 850,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Dette inkluderer overnatting på privathytte, godkjent DNT-Turleder, sikkerhetsutstyr, middag fredag og lørdag. Togreisene (inkl Flåmsbana) betales av hver enkelt deltaker.  

 Kart: Turkart Rallarvegen 1:50.000. Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Gradering: Krevende

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf 55 33 58 10

Toppturhelg på Reinunga: Baksafjell og Tarven

Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag går turen over Tarven (1703) og ned til Aurland. Søndag bestiger vi to av de minst besøkte toppene i området, Broksnosi ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bjørnar Sørensen
  • Ingunn Lunde