Toppturhelg på Reinunga: Baksafjell og Tarven

Fellestur

Fra dato
7. august 2020 kl. 15:40
Til dato
9. august 2020 kl. 22:20
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
827
Dette arrangementet er over!

Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag bestiger vi to av de minst besøkte toppene i området, Broksnosi (1555) og Baksafjell (1636). Søndag går turen over Tarven (1703) og ned til Aurland.  Alle toppene byr på praktfull utsikt på godværsdager. 

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen i Bergen
Oppmøtetidspunkt: kl 15.40
Avreise: Med tog fra Bergen kl 15.57 til Myrdal. 17.51 på Myrdal. 

Turbeskrivelse
Reinungavatn ligger ved populære Rallarvegen og er omkranset av topper på opp til 1700 m.o.h. Denne helgen bestiger vi tre av dem, og får også med oss en skikkelig lang fjell-til-fjord-tur. Terrenget er vilt, variert og vakkert. Turene er bratte og lange, og vi belønnes med fantastisk utsikt fra toppene. 

Fredag: Vi tar ettermiddagsekspressen til Myrdal og går ned til Reinunga (ca 3 km). Der tar vi inn på privathytta Reinungabu, som ligger på Tunshelleøyno i Reinungavatn. Adkomst med robåt. Kanskje noen fristes til å ta et bad, før vi lager middag og planlegger morgendagens tur. 

Lørdag: Denne dagen legger vi opp til en spektakulær tur som går innom Broksnosi (1555), Baksafjell (1634), over Vossaskavlen og ned til Myrdal. Vi starter mot sør opp Styvidalsgrovi, krysser jernbanelinjen gjennom en liten tunnel for elveløpet og fortsetter oppover Styvidalen til vi svinger sørøst opp ryggen til Broksnosi (1555). Herfra ser vi over til dagens hovedmål, Baksafjell. Vi tar oss ned til Paulsvatni (1335 og 1303), går mellom vannene og skrår oppover langs en renne mot sørvest i bunnen av fallbreen på Baksafjellets nordside. Så vender vi sydover mot Baksafjellets hovedtopp på 1634. Herfra har vi fantastisk utsyn i alle retninger. Vi fortsetter ned mot sørvest og treffer på den T-merkede ruten over Vossaskavlen, som vi følger via Kaldavass tilbake til Myrdal. Derfra kan vi ta Flåmsbana ned til Reinunga, om det passer med en avgang, eller gå ned.

Turen er på 21 (24) km og ca 1400 høydemeter.

Søndag: Etter en god frokost på hytta tar vi en rask utvask, lager niste, pakker sekken og setter over til fastlandet. Vårt første mål er Tarven (1703). Vi krysser broen over Kjosfossen og følger sti i retning Reinungastølen og videre opp Storebotn via Reinsnosi til platået på 1600 meter, der vi skimter toppvarden. Fra toppen har vi storslagen utsikt i alle retninger (ved godvær!). Herfra har vi to muligheter. Ved godt vær kan vi gå over toppen og bratt ned til Kaldavatnet (1406), opp skaret mellom Brimtvora og Ljosberg, følge ryggene videre helt frem til Liahovden og Blåskavlavarden (1443). Derfra går det nydelig sti nedover til Hovdungovarden (1243) og idylliske Hovdungo (788), med heftig fjordutsikt. Videre går vi ned til Vikesland og Otternes til Bøen ved Aurlandsfjorden. Derfra går det buss inn til Flåm 19.19 og videre buss til Bergen fra Flåm 19.30 (i Bergen 22.20). Om vi kommer til Bøen tidligere, kan vi gå inn de tre km til Flåm og vente der (kiosk, kafé mm).

Alternativt (ved svært dårlig vær) kan returen fra Tarven gå samme vei ned som opp.  

Den lange varianten er på ca 30 km og 1300 høydemeter, den kortere på 15 km og 950 høydemeter.

Mat: Deltakerne må ha med brødmat og pålegg til frokost og lunsj/niste lørdag og søndag. Middag fredag og lørdag er inkludert i prisen og ordnes av turleder, liksom havregryn til havregrøtfrokost. Alle må beregne litt plass i sekken til felles mat.

Hjemreise: Buss fra Flåm søndag 19.38 (alternativt tog fra Myrdal 16.47 eller 20.24 ved alternativ tur).
Utstyr: Alle tar med egen antibac. Du må ha med sovepose for overnatting. Se ellers utstyrsliste for sommerfjellet. Vi skal bære alt utstyret på turen søndag, så tenk vekt når du pakker.

Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: 550,- for medlemmer, 850,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Dette inkluderer overnatting på privathytte, godkjent DNT-Turleder, sikkerhetsutstyr, middag fredag og lørdag. Tog- og buss-reisene betales av hver enkelt deltaker.  

 Kart: Turkart Rallarvegen 1:50.000. Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Gradering: Krevende

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Spørsmål? Ta kontakt med administrasjonen på bht@dnt.no eller tlf 55 33 58 10

Toppturhelg på Reinunga: Baksafjell og Tarven

Bli med på toppturer fra idylliske Reinungavatn (763) ved Rallarvegen. Lørdag bestiger vi to av de minst besøkte toppene i området, Broksnosi (1555) og Baksafjell (1636). Søndag går turen over Tarven (1703) ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bjørnar Sørensen
  • Ingunn Lunde