Gourmettur til Fonnabu

Fellestur

Fra dato
2. oktober kl. 12:00
Til dato
4. oktober
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
846
Dette arrangementet er over!

Når høsten er på hell i høyfjellet er det på tide å benytte sjansen til å kombinere en flott høsttur med utsøkt gourmetmat.

Vi forholder oss til DNT smittevernsinstruks for aktivitet, les mer her og under generelle vilkår. 

Turbeskrivelse: Målet for turen er Bergen og Hordaland Turlags hytte Fonnabu, som ligger ved kanten av Folgefonna. Turen fra Sunndal til Fonnabu (1450 moh) tar ca 5-6,5 time med korte pauser underveis, og går opp den nydelige Keiserstien som er godt merket med varder og røde T-er. De første 2 timene opp til Gardshamarseteren på ca 800 moh går på smal skogsvei, deretter på sti i flott høyfjellsterreng. Ca en time før Fonnabu passerer vi Breidablikk turisthytte bygget i 1893 (1322 moh).

Vi må regne med å gå i mørke de siste 1 til 2 timene, ta derfor med hodelykt. Den totale stigningen på ca 1400 meter tilsier at en bør pakke sekken lett. For øvrig henvises til turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Denne turen er i utgangspunktet middels vanskelig, men den kan bli litt krevende avhengig av vær og føre. Turen vil gå selv om været er litt ruskete. Og vi må være forberedt på litt snø.

For mer info om hytten, værmelding og turbeskrivelse se her. 

Fredag: Vi drar fra Bergen i privatbiler fredag i 12-tiden. Vi kjører om Tysse til Gjermundshavn, ferge derfra i 14-tiden. Vi regner med å være fremme ved Sunndal som er turens utgangspunkt i 15-tiden. Turen opp tar ca. 5 timer og vi regner med å være fremme ved på Fonnabu i 20.30 tiden.

Lørdag:  Litt avhengig av vær og ønsker. Det er med breinstruktør på turen, så viss det er interesse legger vi opp til en bretur lørdag, men dette avtaler vi nærmere. Ellers blir det forberedelse av kveldens gourmetmiddag som vanligvis er på 4-5 retter (i 2008 ble det 7-retter). 

Søndag: Vi pakker, vasker ut og går ned igjen til Sunndal. Turen ned tar ca 3 timer. Om været er bra kan vi ta en liten avstikker på veien.

Hjemreise: Ferge fra Årsnes til Gjermundshavn i 14-15 tiden. Vi regner med å være i Bergen i 17-18 tiden.

Vilkår: Se generelle vilkår. Prisen inkluderer turledelse, alle måltider og overnatting på hytten. Transportutgifter gjøres opp internt i hver enkelt bil.

Mat: Turleder organiserer innkjøp av mat til lørdagskveld. For øvrig må en ta med matpakke og drikke til turen opp fredag og evt. snacks til helgen. Ellers benytter vi oss av hyttens proviantlager som blant annet inneholder div. middagsretter, knekkebrød, pålegg, kaffe, te osv til lunsj / frokost lørdag / søndag.  

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet. Husk hodelykt. Alle tar med egen antibac. 

Turkart og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Spørsmål? Har du spørsmål om turen kan du kontakte Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55 33 58 10 eller epost: bht@dnt.no

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Stig Anton Hordvik