Hardangervidda: Fra fjord til fjell og vidde. Kinsarvik-Stavali-Hjølmo (25-35 år)

Fellestur

Fra dato
4. juli 2020 kl. 07:00
Til dato
5. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Veigdalen, Hjølmo, Helg, Stavali, Husedalen, Kinsarvik, Hardangervidda, Veig, Unge, Aktivitet,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
219
Dette arrangementet er over!

Denne turen går gjennom variert og kupert landskap fra fjord til fjell, og byr på flott utsikt, frådende fossefall, friske bekker, frodige daler, koselig hytte og blide turledere. Bli med på en sosial sommertur vest på Hardangervidda denne helgen.


Turrute: Kinsarvik-Stavali-Hjølmo

Oppmøtested og -tid: Bergen busstasjon perrong O, kl. 07.00.

Avreise: Avreise med buss rute 925 kl. 07.25 til Norheimsund. Fra Norheimsund videre med hurtigbåt til Kinsarvik. Vi tar forbehold om ruteendringer. Deltagerne er selv ansvarlig for å kjøpe billett til buss og båt.

Turbeskrivelse
Lørdag: Fra Kinsarvik går vi først et stykke på vei før vi kommer inn på stien som fører oss oppover frodige Husedalen langs det sprudlende vassdraget Kinso med flotte stryk og fossefall som Nyastølfossen og Nykkjesøyfossen. Videre går det med jevn stigning opp Reinsbrekkene og Vierdalen. Deretter flater det ut fram til Stavali. Etappen er ca 15 km med omkring 1100 m stigning og tar ca. 7 timer.

Vel fremme på Stavali lager vi en bedre middag. Kanskje blir det også tid til et lite bad i friskt fjellvann?

Søndag: Etter en god frokost pakker vi sekkene og gjør oss klare for etappen til Hjølmo. Etappen går i slakt og gjestmildt terreng. Først innover langs Lonavatnet og deretter noe oppover før det går slakt nedover og småkupert til Videlid der vi kommer ned til elven Veig i frodige Veigdalen. Videre i småkupert landskap til Hjølmo.

Etappen er ca 18 km med samlet stigning ca 400 meter. Turen tar ca. 6 timer.

Mat: Ta med mat og drikke til lunsj første dag. Turlederne organiserer middag på lørdag. Til frokost og lunsj på søndag forsyner vi oss fra proviantlageret på hytta. Ta med brødmat dersom du ønsker det.

Hjemreise: På Hjølmo blir vi hentet av taxi som bringer oss til Eidfjord. Fra Eidfjord reiser vi med rutebuss til Voss og videre med tog til Bergen. Forventet ankomst i Bergen kl. 21. (med forbehold om ruteendringer). Deltagerne er selv ansvarlig for å kjøpe billett til buss og tog.

Utstyr: Se utstyrsliste for sommerfjellet

Kart: Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Les våre generelle vilkår som gjelder ved deltakelse før påmelding.

Pris: kr 1100,- for DNT-medlemmer. kr 1800,- for ikke-medlemmer. Bli medlem i DNT? Meld deg inn her. prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutstyr, innleid buss fra Hjølmo til Eidfjord, overnatting på Stavali, middag, frokost og lunsj fra proviantlageret på Stavali. 

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Knut Inge Engelbreth
  • Dan Jørgen Sørheim