Avlyst Askøy på langs: Steinrusten - Aasebø (Lonevann)

Fellestur

Dato
19. april kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Askøy-På-Langs
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

I forkant av årets Askøy-på-langs Extreme går vi alle etappene som søndagstur. En fin anledning til å bli kjent med løypen. Vi går ikke så fort som du bør under APL-dagen, men dette er heller ingen rusletur. Vi tar sikte på et jevnt og moderat tempo så vi får opp pulsen litt. Turene er gratis og åpne for alle. Du trenger ikke å melde deg på.

 

Oppmøtested og tid: Bommen ved inngangen til Ingersvann på Steinrusten, kl 11

Varighet: Løypen er ca 11 km og vil med moderat tempo ta ca 3 timer. 

Turrute: Steinrusten - Aasebøv /Lonevann

Beskrivelse av turen: Vi starter ved bommen ved inngangen til Ingersvann på Stenrusten. Deretter går vi innover mot Ingersvann hvor stien tar av til venstre rett før vannrenseanlegget. Stien videre er en blanding mellom fin tørr skogsbunn og mange våte partier, og kommer inn på skogsveien som går fra bussgarasjen på Haugland og til den mye brukte veien som går fra Haugland til Lien på Ask. Denne følger vi noen hundre meter og tar av mot" dronningen"eller Storåsen som den egentlig heter. Vi går ikke helt opp på toppen, men følger skogsveien videre mot Ravnanger. Etter 4-500 meter tar vi av på en skogsvei som går mot nord og følger denne mot Båteviksvannet. I bakken ovenfor trappene ned mot Båteviken finner du også denne etappens klippestasjon. Videre følger vi skogsveien et lite stykke til før stien tar av ved en steingard. Nedover denne stien må vi ta det rolig, her er det broer og trapper som er utrolig sleip og glatt så her er det best å være forsiktig. Så kommer vi til Båtevika, lengst sør i Båteviksvannet, og følger vannet et stykke nordover før vi tar inn i de dype skoger igjen, på blandet sti. Etter en liten tur gjennom skogen kommer vi ut i nærheten av miljøstasjonen. Vi tar av mot nord og går på sti videre, her er det også svært blandet terreng med endel våte partier, litt åpen skog og litt veldig tett skog. Denne siste etappen mot Åsebø er ikke veldig lang, og går stort sett gjennom skog. Etter knappe 3 timer er vi ved veis ende og er kommet ut på Åsebø v/Lonevann.

 

Mat/Utstyr: Det er viktig med godt fottøy og at du kler deg etter været. Ta alltid med vann og gjerne noe å spise. Vi har vanligvis spisepause.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Ingen påmelding heller, bare å møte opp. Men vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle vilkår gjelder også for Askøy Turlag. 

Merk: DNT har utgitt en app som heter SjekkUT. I denne finner du alle etappene for Askøy på langs. Sjekk inn i denne på hver etappe. Vi har premie til en vinner som har gått alle etappene. I tillegg kan alle som har gått etappene kjøpe turkopp med logo: "Jeg har gått Askøy-på-langs" for kr 50,-.

OBS! Vi gjør oppmerksom på at turprogrammet settes opp lang tid i forveien. Det kan derfor bli endringer i turleder-bemanningen som gjør at turen må flyttes til en annen dato eller avlyses. Vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å unngå endringer i oppsatt program. Det vil til enhver tid være programmet på nettsidene som er det gjeldende.  

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Georg Ove Helle