Avlyst Askøy på langs: Aasebø (Lonevann) - Fromreide

Fellestur

Dato
26. april kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Askøy-På-Langs
Arrangører
Askøy Turlag, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

I forkant av årets Askøy-på-langs Extreme går vi alle etappene som søndagstur. En fin anledning til å bli kjent med løypen. Vi går ikke så fort som du bør under APL-dagen, men dette er heller ingen rusletur. Vi tar sikte på et jevnt og moderat tempo så vi får opp pulsen litt. Turene er gratis og åpne for alle. Du trenger ikke å melde deg på.

Oppmøtested og tid: Kl 11 på parkeringsplass Aasebø v/Lonevann

Varighet: ca 9 km, 3 timer

Turrute: Aasebø (Lonevann) - Fromreide

Beskrivelse av turen: Etappen starter ved Lonevann nær parkeringsplassen på veien mellom Davangerskiftet og Aasebø, og slutter ved Skippervannet ved innkjørselen til Eikevågen. Stien går delvis i skogsterreng, noe våtmark og endel på skogsveier. Fra start går vi først vestover på skogssti, deretter mer mot nordvest og til Ospåsen hvor det er fin utsikt. 

Videre går vi langs sti og skogsvei til Kistetjernet, og videre på sti mot Asfaltverket. Her krysser vi hovedveien. Viktig at vi samles ved ankomst hovedveien og krysser i samlet flokk. 

Fra Asfaltverket følger vi skogsvei og sti i nordvestlig retning mot Nordre Haugland og Træet. Når vi kommer til Nordre Haugland går vi et stykke på Asfaltvei, passerer Træet skole, går et stykke på veien mot Berland til vi er forbi byggefeltet. Tar så av til venstre og fortsetter på sti i vestlig retning mot Vågsbotnen (Fauskangerpollen) og til Skippervannet. Rett før vi kommer til Skippervannet er det en forholdsvis bratt nedstigning, her bør man være forsiktig, spesielt i vått vær. Klippetangen har vi plassert ca midt mellom Asfaltverket og Skippervannet. 

 

Mat/Utstyr: Det er viktig med godt fottøy og at du kler deg etter været. Ta alltid med vann og gjerne noe å spise. Vi tar en kort pause på klippestasjonen.

Pris: Gratis både for medlemmer og ikke-medlemmer. Ingen påmelding heller, bare å møte opp. Men vi håper du vil støtte våre aktiviteter med medlemsskap

Parkering: Vær oppmerksom på at det er noe begrenset med parkeringsplass, både ved Lonevannet og Skippervannet. Det er noe parkering langs veien ved Aasebø, ellers Meny på Ravnanger. Det er også noen få plaser langs veien ved Skippervannet.

Merk: DNT har utgitt en app som heter SjekkUT. I denne finner du alle etappene for Askøy på langs. Sjekk inn i denne på hver etappe. Vi har premie til en vinner som har gått alle etappene. I tillegg kan alle som har gått etappene kjøpe turkopp med logo: "Jeg har gått Askøy-på-langs" for kr 50,-.

Vilkår: Bergen og Hordaland turlags Generelle villkår gjelder også for Askøy Turlag. 

OBS! Vi gjør oppmerksom på at turprogrammet settes opp lang tid i forveien. Det kan derfor bli endringer i turleder-bemanningen som gjør at turen må flyttes til en annen dato eller avlyses. Vi vil naturligvis gjøre vårt beste for å unngå endringer i oppsatt program. Det vil til enhver tid være programmet på nettsidene som er det gjeldende.