Avlyst Avlyst pga smittevernomsyn: Toppturhelg på Sunnmøre

Fellestur

Fra dato
16. april kl. 14:00
Til dato
19. april kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Sunnmøre
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Sunnmørsalpane (se kart)
Turkode
814
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Vi tar turen til skieldoradoet Sunnmøre og innlosjerer oss på Alpehytta (http://www.alpehytta.no/ der er god plass, moderne fasiliteter og jacuzzi!) på Standaleidet. Med utgangspunkt fra hytta ligger vi midt i smørøyet av Sunnmørsalpene med kort vei til mange av de mest kjente skitoppene i området.

Kolåstinden, Fingeren og Nordre Sætretind er blant fjellene som ligger rett bak hytta. Andre aktuelle klassikere en kort kjøretur unna er Randers topp, Skårasalen, Grøtdalstind og Dalegubben.

Gradering:

Teknisk gradering: 

Denne turen krever at du kan stå kontrollert på ski i over 30 grader bratt terreng på vekslende føre.

Fysisk gradering:

Du må være vant til topptur og være i form til å gå i rolig/moderat tempo i 7-10 timer. Vi håper å gå mellom 1000 og 1500 høydemeter per dag.

Dato: 16. til 19. april

Avreise: Oppmøte Nygårdstangen (der bussene og lastebilene står) kl. 14:00. Det er 6-7 timer å kjøre til hytta.

Transport: Vi kjører privatbiler, gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil. Bilutgifter deles mellom deltagere i bilen.

Mulig plan for helgen er:

FREDAG: Tur til Skårasalen med nedkjøring til fjorden og retur med båt

LØRDAG: Tur til Randers topp og bladet, hvor turleder setter opp topptau så alle som vil kan få prøve å klatre på denne spektakulære formasjonen. 

SØNDAG: En kortere tur, for eksempel til Fingeren eller Kolåstind (krever tidlig start), før vi kjører hjemover.

Lange dager med vårslusj (eller nysnø?!) og sol, etterfølges av sosiale kvelder med mat og tilbehør. 

Utstyr: Se utstyrliste for vinterfjellet. 

Deltagere må ha toppturutstyr (telemark eller randonne) og skredsikkerhetsutstyr (spade, søkestang og sender/mottager) for å være med på turen. Isøks og stegjern kan være nyttig avhengig av forholdene. Husk også sengetøy/lakenpose og håndkle.

Mat: Turlederne handler inn til felles middag fredag og lørdag. Deltagere ordner selv frokost og turmat/snacks. Nærmeste butikk er 17 km fra hytta. Vennligst gi beskjed om allergier ved påmelding.

Kart og utstyr: Kart og utstyr kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. Kartblad Hjørundfjorden.   

Generelle vilkår: Les generelle vilkår her. 

Pris: Medlemmer kr 1750,-. Ikke-medlemmer kr 2050,-. Meld deg inn her om du ikke er medlem. Prisen inkluderer turlederlse, overnatting 3 netter i hytte og felles middag fredag og lørdag. Deltakerne betaler selv for reise og mat til frokost og lunsj.  

Spørsmål? Har du spørsmål kan du kontakte turledere Stig Anton (95003112 / stig.hordvik@gmail.com) eller Jens-Petter (jenspetter.grebstad@gmail.com / 92010402) For spørsmål om på- avmelding eller andre formaliteter kan man kontakte Bergen og Hordaland Turlag på e-post: bht@dnt.no, eller tlf: 55 33 58 10.

Medlemskap i DNT
Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

Avlyst pga smittevernomsyn: Toppturhelg på Sunnmøre

Vi tar turen til skieldoradoet Sunnmøre og innlosjerer oss på Alpehytta (http://www.alpehytta.no/ der er god plass, moderne fasiliteter og jacuzzi!) på Standaleidet. Med utgangspunkt fra hytta ligger vi midt i smørøyet av Sunnmørsalpene med kort ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335822
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jens-Petter Grebstad
  • Stig Anton Hordvik