Avlyst Bruviksnipa fra Båtaleitet til Njåstad

Fellestur

Dato
2. februar kl. 08:45
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Dagstur, Vintertur, Brøknipo, Bruviksnipa
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Nordhordland (se kart)
Turkode
1
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med opp på Brøknipa og nyt utsikten over Sørfjorden. Brøknipa også kalt Bruviksnipa, eventuelt Brødknipo, er nest høyste toppen på Osterøy og på klare dager er det fenomonal utsikt fra toppen.

Oppmøtested og tid: Bergen Busstasjon kl. 8.45 på perrong P. Avreis kl. 9.00. Bussen kjører også innom Åsane (ca 9.15) og Arna Bussterminaler (ca 9.25) Oppgi i påmeldingen om du ønsker å gå på i Åsane eller Arna evt. på ruten mellom Arna og Bruvik.

Turbeskrivelse: Vi tar buss fra Bergen busstasjon, via Bruvik, til Båtaleitet på Osterøy. Her spenner vi på skiene og går opp noen små kneiker før det flater ut og vi går inn i Brøkbotn. Etter en liten pause her følger vi lien nordover nesten til Borgasætre før vi dreier mot venstre og opp på Flatafjellet. Her går vi i lett stigende terreng sørvestover og i en fin bue mot venstre til vi avslutter med selveste toppen. Vi belønnes med en fantastisk fjordutsikt! Fra toppen er det et vidstrakt rundskue over Osterøy, i øst Bergsdalsfjellene, i sørvest Gullfjellstraktene med fjellområder. Rett ned og dypt under; Sørfjorden med kirkestedet Bruvik. Vi fortsetter turen og går tilbake til Borgasætre. Her legger vi kursen nordover i lett kupert landskap og renner ned til Fagerstølen, videre nedover den siste etappen til parkeringsplassen på Njåstad. Før kunne siste etappe være litt krevende, men nå er det hugget trær i hele lien og det er laget en god skogsvei, så nå kan denne bakken nytes med telemarksvinger for den som vil og kan. Matpakken nytes nær toppen alt etter været, og andre pauser legger vi inn etter behov og lyst. Totalt er turen på 9,5 kilometer. 

 Hjemreise: Med innleid buss fra Njåstad kl. 17.00. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet.

Pris: DNT-medlem kr 600,-. Ikke-medlem kr 900,-. Bli DNT-medlem. Prisen inkluderer turledelse, sikkerhetsutsyr og innleid buss tur-retur Osterøy— Bergen, samt nødvending sikkerhetutstyr. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder.

Generelle vilkår: Les våre generelle vilkår, som gjelder fra en er påmeldt.

Kart og turutstyr: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

(dagstur) (fellestur)

Bruviksnipa fra Båtaleitet til Njåstad

Bli med opp på Brøknipa og nyt utsikten over Sørfjorden. Brøknipa også kalt Bruviksnipa, eventuelt Brødknipo, er nest høyste toppen på Osterøy og på klare dager er det fenomonal utsikt fra ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turleder:

  • Johnny Ytreland