Avlyst Ribbemiddag på Volahytta

Fellestur

Fra dato
10. januar 2020 kl. 15:00
Til dato
12. januar 2020 kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Kulde
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
801
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Toget går fredags ettermiddag, og vi går med hodelykt opp i mørket og er fremme på hytten lenge etter midnatt. Lørdag er planen Kvitanosi, men ved krevende forhold eller dårlig sikt vi vurdere andre turmål lørdag. Lørdag kveld planlegger vi en bedre middag med svineribbe og tilbehør. Søndag går turen over Lønahorgi og videre til Bavallen.

Dette er den mørke kalde årstiden, du trenger en god lykt !

Dato: 10-12 Januar

Oppmøtested: Jernbanestasjonen  

Oppmøtetid: kl 15.00. Toget går fredag kl 15:15, med ankomst Voss kl 16:30. Deltakerne kjøper togbilletter selv. (togtider kan endre seg, da rutetabellen ikke er klar hos NSB). 

Fredag: Vi starter turen med en matbit på Voss, deretter blir det maksitaxi til Afdal. Fra Afdal er det ca 5-8  timer til tur inn til Volahytta avhengig av vær, månelys og føre. Vi går med hodelykter opp i mørket. Det blir kun småstopp oppover, det er derfor viktig at alle deltakerne har spist og drukket godt på Voss. Ski må være ferdig smurt med blå ekstra og langfeller og niste må ligge klar i sekken. Vi beregner å være fremme på Volahytta lenge etter midnatt, deretter må vi kanskje grave oss inn i hytten.  Lengde 11 km, 1100 m stigning.

Lørdag: Planen er å gå til Kvitanosi. Tidsforbruk mellom 5-7 timer/ ca 14 km, 800 m stigning.

SøndagTilbake til Voss, vi går over Lønahorgi og avslutter turen i Bavallen. 15 km – 600 høydemeter

Hjemreise: Med tog fra Voss. Deltakerne kjøper billetter selv.  

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Middag på Voss, brødmat til lunch/frokost og drikke, må deltager betale for og ta med selv. Grøt til frokostene, pålegg fra hyttens matlager og ribbemiddag på lørdag er inkludert.

Utstyr: Det er viktig med godt utstyr i vinterfjellet, ta med; Kart/kompass, lett sovepose, liggeunderlag, spade, søkestang, sender/mottaker, vindsekk, lette innesko/tøfler, hodelykt med flere batterisett, skismørning og skifeller. Du må og ha litt plass i sekken til fellesutstyr som vi deler mellom deltagere.

Denne turen passer best med lærsko og fjellski. Se også Turlagets pakkeliste for vinterfjellet

Pris: Kr 1300,- for medlemmer, kr 1600,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her  dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse og hytteovernatting, grøt til frokostene, pålegg fra hyttens matlager og ribbemiddag på lørdag er inkludert.. Deltakere betaler selv for reise, maksitaxi regning deles mellom deltagere. Middag på Voss, brødmat til lunch/frokost og drikke, må deltager også sørge for selv. 

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Merk: Turen går på en årstid, om kveld/natt, og i et krevende terreng som kan gjøre at selv korte etapper kan ta lang tid. Turen egner best for de som har erfaring fra overnattingsturer vinterstid med fjellski og sekk. Ta kontakt med turleder før påmelding hvis du er i tvil om dette er rette turen for deg.

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Lars Robert Hole
  • Fredrik G. Brun